Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil’de PKK’nın 35 Önemli İsmini Bitirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandil’e düzenlenen operasyonlara ilişkin, “İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve 35 önemli ismi orada bitirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Mitingde Kandil'e düzenlenen operasyonları değerlendiren Erdoğan, “Kandil’i 20 uçakla 10 tane önemli noktasını vurduk. İkinci operasyonda o liderler toplantısını yakaladık. O liderler toplantısında da 35 tane önemli isimi orada bitirdik” dedi.

Amerika’dan gelecek telefonları beklemediklerini ifade eden Erdoğan, “Kararımızı verdiğimiz zaman adımımızı atarız. Afrin’de işi bitirdik Cerablus’ta işi bitirdik. Şimdi Menbiç terör örgütünden boşaltılıyor. Orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var,  Türk Bayrağıyla beraber oradalar. Oraya asıl sahiplerini getiriyorlar” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“İki aydır sağda solda konuşuyor Bay Muharrem. Şimdiye kadar bizim projelerimizi kötülemekten başka söz söylemedi. Bolca yalan söyledi, bolca iftira attı. Kimi zaman ben, kimi zaman bakanlarımız, kimi zaman da Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bay Muharrem’in yalanlarını suratına vurdu. Şimdi ben bir kez de Kahramanmaraş’tan Bay Muharrem’e soruyorum. Bugüne kadar bölücü terör örgütüne dair çıkıp doğru düzgün bir laf etmedin. Konu terör olunca ya topu taca attın ya da örgütün diliyle konuştun.

Bak biz terörün belini nasıl kırdığımızı hem örnekleriyle anlatıyor hem de Kandil’den Afrin’e, Kato’dan Cerablus’a kadar sahada bizzat gösteriyoruz. Senin yok dediğin teröristleri geçen hafta toplantı halindeyken bulduk, çoğu üst düzey 35 teröristi bir gecede etkisiz hale getirdik. İnşallah terör bataklığını kurutacağız. Peki sen terörü, kapısından ayrılmadığın Edirne’deki provokatörü yargıdan kaçırarak mı çözeceksin? Sen terörü Suriye’nin kuzeyini bölücü örgüte bırakarak mı çözüme ulaştıracaksın? Sen Afrin kahramanlarına dil uzatarak mı mücadele edeceksin? Benim paşama kalkıp da ‘apoletlerini sökeceğim’ diyerek mi bunu çözeceksin? Beyefendinin morali bozuluyormuş. Senin moralin bozulsa ne yazar, bozulmasa ne yazar. Sen asıl benim Mehmetçiğimin moralini bozuyorsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.