Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendini Kudüs’ün Sahibi Sananlar Arkasına Sağlanacak Ağaç Dahi Bulamayacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’i sert bir dille eleştirerek, “Bugün kendini Kudüs’ün sahibi sananlar yarın arkasına sağlanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidirler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da Dünya İnsan Hakları Günü Programı’nda konuştu. Erdoğan, bu sabah geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’a rahmet, ailesine ve iş dünyasına baş sağlığı dileyerek, “Vazifelerini asla ihmal etmeyen, örnek bir arkadaşımızdı. Kendisi ticaretin, siyasetin, sivil toplum faaliyetlerinin velhasıl hayatın içinde bizleler beraber sürekli olarak bu mücadeleyi sürdürebileceğini ete kemiğe bürünmüş bir örneği olarak bu yolculukta devam etti. Ülkemizin en eski ve en büyük ticaret odasında uzun yıllardır çeşitli kademelerde üstlendiği sorumlulukları başarıyla yerine getiren Sayın Çağlar’dan beklediğimiz tabi ki çok hizmetler vardı” dedi.

“Yılın Tamamında En Az Yüzde 7 Civarında Bir Büyüme Hedefliyoruz”

Erdoğan, 2017 yılının 3. çeyrekteki 11.1’lik büyüme rakamını değerlendirerek “Bu oranla Türkiye 3. çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmuştur. Bu yıl 1. çeyrekte revize edilmiş haliyle yüzde 5.3 ve ikinci çeyrekte yüzde 5.4 büyüyen Türkiye böyle 3. Çeyrekte neredeyse ikinci yarının tamamına denk bir büyüme oranına ulaştı. İnşallah yılın tamamında da en az yüzde 7 civarında bir büyüme elde etmeyi hedefliyoruz. Büyüme de yatırımcıların ciddi katkısının olması elde edilen başarının kalıcılığına işaret ediyor. Bu rakamlarıyla ülkemizi zayıf göstermek için var güçleriyle çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum" diye konuştu.

“Trump'ın Açıklaması Bizi Bağlamaz, Kudüs'ü De Bağlamaz”

Kudüs’ün kutsallığına işaret ederek, İsrail’i sert bir dille eşleştiren Erdoğan, “Bugün kendini kudümsün sahibi sananlar yarın arkasına sağlanacak ağaç dahi bulanmayacaklarını bilmelidirler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına ilişkin, “Kudüs’ü, Müslümanlara ve diğer dinlerin mensuplarına zindan edenler ellerine bulaşan kanı asla temizleyemeyecekler. Amerika, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararıyla işte dökülen bu kana ortak da olmuştur. Biz bu kararı asla tanımıyoruz, tanımayacağız. Başkan Trump'ın bu açıklaması bizi bağlamaz, Kudüs'ü de bağlamaz, İslam dünyasını bağlamaz. Sen çalarsın sen oynarsın” dedi. Erdoğan, 1967 yılı sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelenin bitmeyeceğini belirtti.

“ Türkiye Sınırları İçinde En Çok Mülteci Barındıran Ülke”

Öte yandan yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli ve Iraklı sığınmacının Türkiye’de hayatını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, “Var mı dünyada örneği? Yok, ama Türkiye bunu yaptı. Diğer ülkelerden, bölgelerden gelenlerle bu rakam 4 milyonu geçiyor. Bugün Türkiye dünyada sınırları içinde en çok mülteci barındıran ülke durumundadır” dedi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: “Sen Hayatında Bu Mültecilerle İlgili Ne Yaptın?”

Erdoğan, Suriyeli mülteciler için harcanan para konusuna değinerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Erdoğan, uluslararası platformlarda Suriyeliler için 30 milyar dolar harcama yaptıklarını utanarak ifade ettiklerini belirterek, “Ülkenin ana muhalefeti başındaki kişi sadece hükümete sadece iktidara bir şeyler söyleyebilmek için bize ‘bunu ispat edin’ diyor. Anlayışa, mantığa bak sen daha hayatında bu mültecilerle ilgili ne yaptın? Bunu söylememizin tek sebebi de insanlık ve özellikle mazlumlar için doğru dürüst hiçbir şey yapmadıkları halde büyük bütçeler ve propagandalarla dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışanlara derslerini vermektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.