Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konu Türkiye Olduğu Zaman Düşmanlar Dost Oluyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İşte bunun için dün DEAŞ’ı yönlendirenler bugün PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’yi üzerimize salıyorlar. Konu Türkiye olduğu zaman bir anda düşmanlar dost oluyor. Kapalı kapılar ardına kadar açılıyor, silah ve para oluk oluk akıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Siyaset Akademisi’nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin Afrin konusunda iyi bir noktaya geldiklerini söyleyerek en son edindiği bilgiye göre harekat kapsamında 3 bin 171 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

“DÜN DEAŞ’I YÖNLENDİRENLER BUGÜN PYD/YPG’Yİ ÜZERİMİZE SALIYORLAR”

Afrin merkezin kuşatılmış olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, her an Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin’in merkezine girebileceğini işaret etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bunun için dün DEAŞ’ı yönlendirenler bugün PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’yi üzerimize salıyorlar. Konu Türkiye olduğu zaman bir anda düşmanlar dost oluyor. Kapalı kapılar ardına kadar açılıyor, silah ve para oluk oluk akıyor” ifadelerini kullandı.

“BM GÜVENLİK KONSEYİ’NDEKİ DAİMİ ÜYE SAYILARI DEĞİŞECEKTİR”

Şu anda PYD/YPG’lilerin maaşlarının ABD tarafından ödendiğini dile getiren Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

 “Amerika’dan, biliyorsunuz bütçeyi açıkladılar. Ben bunları kendisine söylediğim zaten beyefendi rahatsız oluyor, niye rahatsız oluyorsun bütçeye koydunuz. Bu silahları siz gönderdiniz, zırhlı. Öbür taraftan bütün ağır silahlar, öbür taraftan silahlı silahsız hava araçları, bunları bölgeye siz gönderdiniz. Nasıl müttefik oluyoruz?  Ben tabi ekranda izletince de diyor işte ‘ekranda bunları her gün televizyonlarınız izletirse, Amerikan düşmanlığı çoğalır.’ Biz bunların hiçbirini yapmadığımız halde Amerika’da Türkiye düşmanlığı aldı başını gidiyor. Bunu ne ile izah edeceksiniz? Yani dert ne biliyor musunuz? Hep onlar konuşsun, siz susun. Kusura bakmasınlar,  biz hak ne ise bunu söyleyeceğiz, eyvallah. Bu da olacak ha. Ben rabbime inandığım gibi inanıyorum, inşallah BM Güvenlik Konseyi’ndeki daimi üye sayıları değişecektir. Yeter ki şu Türkiye ilk 10 ülke arasına girsin.”

“BARIŞ ÖDÜLLERİ ONLARIN OLSUN, BİZE RABBİMİZİN RIZASI YETER”

Irak ve Suriye’den Türkiye’ye gelen 4 milyona yakın sığınmacıya dünyadan doğru dürüst bir destek olmadan kendilerinin ev sahipliği yaptığını söyleyen Erdoğan, Sahadaki bir terör örgütünün yerine bir başkası ikame edilerek, zulüm ve kan üzerine kurulu düzen hep devam etti. Onların barış ödülleri onların olsun ihtiyacımız yok. Bize rabbimizin rızası yeter. Hatta biz ilk olarak Fırat Kalkanı Harekatı ile bu sahaya girdik, benzer şekilde Irak’ta oynanmaya çalışan oyunları kararlılıkla bozduk. Karşımızda kurulan terör ittifaklarına, kendimizin ihtiyaçlarına ve bölgenin gerçeklerine uygun yeni işbirlikleri ile cevap verdik” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SINIRLARIMIZLA OLAN İRTİBATINI TAMAMEN KESMİŞ DURUMDAYIZ”

Öte yanda Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları da söyledi:

“İnşallah burayı emin bir belde haline yeniden getirmenin mücadelesini veriyoruz, vereceğiz. Bu arada 815 kilometre karelik alanın üzerindeki bölgeyi güvenli bölge haline getirdik. Bölgenin tamamı 2 bin kilometre kare. Aynen Cerablus, o bölge 2 bin kilometre kare kontrolümüz altında. Şimdi burada da ilk etapta 2 bin kilometre karelik alanı kontrolümüz altına alacak, orada güvenliği sağlayacak ve Afrinli kardeşlerimizi kendi evlerine, kendi topraklarına geri göndereceğiz. Terör örgütünün sınırlarımızla olan irtibatını tamamen kesmiş durumdayız.“

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.