Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Milletimize En Güzel Bayramı 24 Haziran Akşamı Yaşatacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oy vererek, sadece ülkeye cumhurbaşkanı ve milletvekili seçmiyorsunuz, aynı zamanda geleceğinizin kararını veriyorsunuz. Mutlaka sandığa gidip iradenizi yansıtın. Allah göstermesin, bir aksilik olursa o ‘ah’ların, ‘vah’ların, ‘keşke’lerin hiç kimseye faydası olmaz. Milletimize en güzel bayramı inşallah 24 Haziran akşamı yaşatacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen, İstanbul’da görev yapan muhtarların ve İçişleri Bakanlığı mensuplarının iştirakiyle gerçekleşen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Davetlilerin Ramazan ayını ve Kadir Gecesi’ni kutlayarak, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin hayır ve hasenatın kabul olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimden bizleri, bu gece idrak edeceğimiz Leyle-i Kadir’in bereketiyle şereflendirmesini, affına ve mağfiretine nail kılmasını diliyorum” temennisinde bulundu.

“BUGÜNE KADAR MUHTARLARLA 47 TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hizmete girdiğinde, ilk bir araya geldiği kesimlerin arasında muhtarların olduğunu ve bugüne kadar muhtarlarla 47 toplantı gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin Türkiye’deki 50 bin aşkın muhtarın tamamıyla bir araya gelmek olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki salı günü sahurda, Ankara’daki muhtarlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yeni hizmete açılan sergi salonunda bir araya geleceğini de açıkladı.

Muhtarları, demokrasi piramidinin ilk ve en yaygın basamağı olarak gördüklerini ve muhtarların milletle en çok iç içe olan, yapılan hizmetleri ve eksik kalan işleri en yakından bilen kesim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için İçişleri Bakanlığı bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurduklarını, muhtarların talep ve sorunlarının iletilip çözüme kavuşturulduğu Muhtar Bilgi Sistemi’ni oluşturduklarını hatırlattı. 

“MUHTARLARIMIZA VERDİĞİMİZ KIYMET, MİLLETİMİZE OLAN SAYGIMIZIN GEREĞİDİR”

“Bizim muhtarlarımıza verdiğimiz kıymet, milletimize olan saygımızın gereğidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin mahallesine muhtar olarak seçtiği kişinin artık demokratik sistemde farklı bir yere gelmiş olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken siyasi yasaklı olduğu ve cezaevine girdiği dönemde kendi için “muhtar bile olamaz” şeklinde manşet atıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O başlıkları atanlar bu ülkede millî iradenin ne olduğunu bilmiyorlardı. Ama şimdi millî iradenin ne olduğunu bilmeye, anlamaya başladılar” diye konuştu.

“İstanbul, öyle sadece üç hecelik kelimeden ibaret bir yer değildir. İstanbul Türkiye’dir, İstanbul tüm bu bölgedir, hatta İstanbul dünyadır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir şehirde yaşamak, böyle bir şehirde sorumluluk üstlenmek kolay olmasa gerektir. Biz, bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yaptığımız için, İstanbul’da yönetici olmak ne demek çok iyi biliriz.”

“MAHALLENİZDEKİ GENÇLERE ESKİ TÜRKİYE’Yİ LÜTFEN ANLATIN”

Eğitim ve sağlık alanlarında bugün Türkiye’yi kavuşturdukları imkânları, eski dönemi yaşamayan gençlerin anlamadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin havsalasının; geçmişte insanların sağlam girip hasta çıktığı, kapısından içeri giremediği, girse de doktor bulamadığı, cihaz, ambulans, ilaç ve şifa bulamadığı sağlık sistemini algılayamadığını ifade etti.

Türkiye’nin, bugün eğitim ve sağlık alanlarındaki bu imkânlarla kendi dönemlerinde tanıştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Biz ulaşım diyoruz, bölünmüş yol diyoruz, hızlı tren diyoruz, havalimanı diyoruz, köprü diyoruz, tünel diyoruz. Geçmişte insanların tek şerit gidiş, tek şerit geliş olan yollarda İstanbul’dan Türkiye’nin 80 vilayetine ulaşmaya çalıştığını söylediğimizde, uçağı ancak havada görebildiğimizi anlattığımızda, gençlerimiz bize inanmaz gözlerle bakıyor.”

Her alanda benzer bir tabloyla karşılaşıldığını sözlerine ekleyerek, gençlerin Türkiye’nin geçmişte de böyle olduğunu zannettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara hitaben, “Hâlbuki öyle olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz. Bunun için muhtarlarımızdan rica ediyorum, mahallenizdeki gençlerimize eski Türkiye’yi, eski İstanbul’u lütfen anlatın” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ BUGÜNLERE GETİREBİLMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK”

Muhtarlardan gençlere çöp dağlarının, hava kirliliğinin ve susuzluğun hâkim olduğu İstanbul’u ve bunlardan şehrin nasıl kurtulduğunu anlatmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en güzel şehri pisliğe, susuzluğa, hava kirliliğine, kötü kokuya, bakımsızlığa mahkûm edilmişti. Musluklardan su akmadığı için, mahallelerde su istasyonları açılmıştı. İnsanlar, tankerlerle getirilen suları buralardan doldurup ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlardı. Haliç’in yanından ancak burnumuzu tutarak geçebiliyorduk” sözleriyle o günleri hatırlattı.

Yaşanan bütün bu sorunların gençler tarafından bilinmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sorunların sihirli bir değneğin İstanbul’a ve Türkiye’ye dokunarak değişmediğini, kendisinin ve ekibinin gayretleri, çalışmaları, projeleri ve yatırımlarıyla çözüldüğünü vurguladı.

Türkiye’yi bugünlere getirebilmek için çok çalıştıklarını; önlerine vesayet güçlerinden terör örgütlerine, darbecilerden uluslararası güçlere kadar pek çok engelin çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi, tüm bu yaptıklarımızın adeta taçlandırılması olarak görebileceğimiz yeni bir dönemin eşiğine geldik” dedi.

“MUTLAKA SANDIĞA GİDİP İRADENİZİ YANSITIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “İnşallah, 24 Haziran’da, bugüne kadar olduğu gibi bir kez daha milletimizden icazet alacak, 2023 hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda çalışmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz, bayramı takip eden pazar günü seçim var. Buradan sizlerle birlikte tüm milletime çağrı yapıyorum: Aman ha, memleket ziyaretini veya tatili uzatıp da sandıkları boş bırakmayın. Oy vererek, sadece ülkeye cumhurbaşkanı ve milletvekili seçmiyorsunuz, aynı zamanda geleceğinizin kararını veriyorsunuz. Bunun için mutlaka sandığa gidip iradenizi yansıtın. Allah göstermesin, bir aksilik olursa, o ‘ah’ların, ‘vah’ların, ‘keşke’lerin hiç kimseye faydası olmaz.”

Millete en büyük bayramı, hep birlikte 24 Haziran akşamı yaşatacaklarını, o güne kadar durmadan, duraksamadan, yorulmadan çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara iftar yemeğine katılımları için teşekkür etti ve mahallelerindeki vatandaşlara selamlarını iletmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.