Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan asker jens stoltenberg ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ tsk kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT Müsteşarı Fidan’a Verdiği Talimatı Açıkladı: Kesinlikle Gitmeyeceksin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın savcılık tarafından ifadeye çağrılması sürecinde yaşananları anlattı. Erdoğan, “Eğer MİT Müsteşarı ifadeyi verseydi ve tutuklansaydı, arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyorum ama kendisine söyledim, ‘Kesinlikle gitmeyeceksin’ dedim. ‘Yardımcılarını da göndermeyeceksin’ dedim. ‘Eğer polis gelir de seni almak isterse senin güvenlikçilerine talimat ver, polisi de içeri sokmayacaklar’ dedim. Müsteşarı teslim alacak, arkasından sıra hedefleri büyük ya… Oraya gelecekti” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 43. Muhtarlar Toplantısı’na katıldı. Muhtarların sorunlarının giderilmesine ilişkin atılan adımlara değinen Erdoğan, “Bugün sizlere yeni bir müjdem var. Kimi yerlerde belediyeler kendi inisiyatifiyle muhtarlık binası yaptırıyordu. Ama çoğu mahallemizde muhtarlık binamız yoktu. Ülkemizin her yerinde, ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binası yapılması kararı aldık. Hazine envanterindeki bu iş için uygun olan araziler ki bunu maliye bakanımızla paylaştık, valiliklere ve kaymakamlıklara tahsil edecek. Onlar da imkanlar ölçüsünde muhtarlık hizmet binaları inşa edecek. En azından bir odası, mutfağı ve tuvaleti olmak suretiyle bu muhtarlık hizmet binalarıyla, artık böyle merdiven altı diye ifade ederiz ya, bunlardan muhtarlarımızı kurtarmış olacağız. Muhtarlıklarımızın da kurumsal olarak bir kimliği, şahsiyeti olmuş olacak” dedi.

Muhtarların nüfus ve alan büyüklükleri konusunda da bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, 20-30 bin nüfustaki muhtarlıkların her meseleyle ilgilenmesinin mümkün olmayacağını belirtti. Erdoğan, 2019 yılında yeni yönetim sistemine geçilirken, muhtarlıkların nüfus ve alan büyüklükleri konusunda alt ve üst sınır getirilmesinin düşünülebileceğini kaydetti.

“Güvenlikçilerine Talimat Ver, Polisi İçeri Sokmayacaklar”

Darbe dönemlerinde yaşananlara değinen Erdoğan, 2011 yılında Türkiye’nin tarihinin en büyük yatırım hamlesi içindeyken bir anda yoğun saldırı dalgasının yaşandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"MİT müsteşarının ifadeye çağırılması… Eğer MİT Müsteşarı ifadeyi verseydi ve tutuklansaydı, arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyorum ama kendisine söyledim, ‘Kesinlikle gitmeyeceksin’ dedim. ‘Yardımcılarını da göndermeyeceksin’ dedim. ‘Eğer polis gelir de seni almak isterse senin güvenlikçilerine talimat ver, polisi de içeri sokmayacaklar’ dedim. Düşünebiliyor musun ülkede kim kiminle neyin mücadelesini veriyor? Kiminle verdik bu mücadeleyi? İşte o günün FETÖ yargısıyla verdik. FETÖ yargısı bu milletin evlatlarını birbiri ile vuruşturuyordu. Zira bakıyorsunuz emniyetin içinde FETÖ’nün de kendi temsilcileri vardı. Onlarla teslim almaya gitmek istiyordu. Müsteşarı teslim alacak, arkasından sıra hedefleri büyük ya… Oraya gelecekti.”

“Tek Terörist Kalmayacak Bu Ülkede”

Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, “Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışları yok. Ya bu ülkeyi terk edip gidecekler, ya bu işi bitireceğiz. Tek terörist kalmayacak bu ülkede. Çünkü bizim milletimizin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

“Bunlarda Takiye Var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadele konusunda ise şunları kaydetti:

“Bazen anneler geliyor, ‘Benim evladım suçsuz, günahsız’ diyor. Kusura bakma. Suçsuz, günahsızsa zaten bırakıyoruz. Demek ki senin evladın da bir yerlere karışmış ama sen farkında olmamışsın. Çünkü bunların uyutma kabiliyeti, morfinleme kabiliyeti çok ileri. Bunlarda takiye var, her numara var.

“Yeni İstiklal Harbimizi Savunmadan Taarruza Dönüştürdük”

Amerika bizden terörist istiyor, biz istediği 12 teröristi verdik. Niye, terörist diye verdik. Ama biz bu teröristi istiyoruz ama vermiyor, bahaneler uyduruyor. Kusura bakma sen bunu vermiyorsan, sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman, bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın. Çünkü Müslüman bir delikten, yılan deliğinden bir kere sokulur. Böyle stratejik ortaklık olmaz. Bir taraftan stratejik ortağız diyeceksin, Suriye’nin kuzeyinde 4 bini aşkın TIR ile silahlandırma yapacaksınız. Kime, PYD, YPG’ye. Bunlar PKK’nın yan kuruluşları terör örgütü. Biz sana bunları anlatıyoruz dinlemiyorsun, onların başındakileri dinliyorsun. Biz seninle biz nasıl stratejik ortağız ya? Biz bu anlayışla kollarımızı, paçalarımızı sıvayarak, yakınlarımızla helalleşerek, yeni istiklal harbimizi savunmadan taarruza dönüştürdük.”

“Benim Kurmay Subayım Da O Da Ayrı Bir Cambaz”

FETÖ’cülerin masum ile suçluyu birbirine karıştırarak, yürütülen operasyonların itibarını sarsmak için akla hayale gelmeyecek yollara başvurduklarını ifade eden Erdoğan, “İşte benim kurmay subayım da o da ayrı bir cambaz. Şu anda psikiyatrik vaka olduğuna dair raporlar uydurmuş. Cezaevinden çıkabilmek için bu yollara da başvuruyorlar. Tabi tekrar bu noktada avukatlarımız sürece müdahil oldular. Böyle bir şey söz konusu değil. Ama biz kuyumcu hassasiyetiyle bunları da ayrıştırarak, masumların haklarını iade etmek, suçluları cezaya çarptırmak suretiyle bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağız” diye konuştu.

“Bize Bedel Ödetmekten Söz Edenlere Diyoruz Ki Hodri Meydan”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim bu hassasiyetlerimiz ortadayken, birilerinin ısrarla burnumuzun dibinde bir terör koridoru inşa etmeye çalışması karşısında sabrımız giderek azalıyor. Bunca zaman beklemiş olmamızın sebebi, bu meseleyi suhuletle, diplomasiyle, karşılıklı anlayışla çözme konusundaki ümidimizi koruyor olmamızdı. Ancak geldiğimiz noktada, bu yolların giderek daha çok kapandığını, geriye tek bir çarenin kaldığını görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin, hiç kimsenin kendi ülkesindeki iktidar oyununa meze olacak bir devlet olmadığına dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye, ABD’nin bölgemizdeki tutarsız politikalarının makasına getirilebilecek bir ülke hiç değildir. Türkiye, AB’nin bölgemizdeki gelişmeler karşısında sergilediği kifayetsizliğin bedelini ödemek zorunda olan bir ülke de değildir” diye konuştu.

Türkiye’nin 200 yıldır dört bir yandan üzerine üşüşen leş kargaları, akbabalar tarafından didiklendiği halde hala dimdik ayakta kalabilmiş bir ülke olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşınızda ne Osmanlının hasta adamı ne Cumhuriyetin çömez devleti ne 1970’lerin, 1990’ların güçsüz ülkesi var. Bize bedel ödetmekten söz edenlere diyoruz ki hodri meydan. Bu coğrafya, nice büyük medeniyetlerin, nice büyük milletlerin doğuşuna şahitlik ettiği gibi, nice kibir abidesi azametli güçlerin çöküşünü de görmüştür” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.