Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şahıslara Karşı İşlenen Suçlara Devletin Af Yetkisi Yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele cezaevlerine girenlere, cezaevinin kapısını açamayız, boşuna uğraşma. Defalarca söyledim, devlete karşı işlenen suçları devlet affeder ama şahıslara karşı işlenen suçlara devletin af yetkisi yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattının İkinci Etabının Açılış törenine katıldı. Törene katılan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, kendi kuşağının İstanbul’u mukayeseli olarak değerlendirme şansı olduğunu söyleyerek, “Bu şehrin bir dönem havasından suyuna; yolundan kaldırımına; kanalizasyonundan yeşiline; boğazından Haliç’ine kadar hangi sıkıntıları yaşadığını çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.  “Ümraniye çöplüğünün nasıl patladığını, çatladığını bilmiyor musunuz?” diye vatandaşa soran Erdoğan,  “Kimdi oranın belediye başkanı? CHP.  O çöplük patladığı zaman orada 39 kişi öldü. Peki CHP bunun hesabını verdi. Niye verdi? Çünkü bu millet bir daha bunlara ne ilçelerimizde, ne İstanbul’umuzda başta Ümraniye olmak üzere görev vermedi. Şu anda onlarda olan diğer ilçeleri de gelin Mart 2019’da onlardan alalım. Çünkü bunlarda hizmet aşkı yok, sadece zulüm var” diye konuştu.

“BİZ RASTGELE CEZAEVLERİNE GİRENLERE, CEZAEVİNİN KAPISINI AÇAMAYIZ”

Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılına yaklaşılan bu dönemde Türkiye’nin yeni bir atılımın, yeni bir şahlanışın, yeni bir dirilişin içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, af konusuna ilişkin gösterilen bir pankartı işaret ederek, “Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele cezaevlerine girenlere, cezaevinin kapısını açamayız, boşuna uğraşma. Defalarca söyledim, devlete karşı işlenen suçları devlet affeder ama şahıslara karşı işlenen suçlara devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle bilinsin. Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevlerinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?” şeklinde konuştu.

“SALI GÜNÜ GRUP TOPLANTISINDA KAŞIKÇI OLAYINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPACAĞIM”

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte en son Cemal Kaşıkçı olayındaki hassasiyetler. Biz kararlıyız dedik, bunu meydana çıkaracağız dedik. Bu konuyla ilgili açıklamalarımı inşallah Salı günü grup toplantısında yapacağım. Çünkü burada adaleti arıyoruz ve bu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. Böyle sıradan atılan bazı adımlarla değil tüm çıplaklığıyla. 15 kişi buraya niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı? Bunlar bütün detaylarıyla açıklanmalıdır. Bunları Salı günü çok daha farklı şekilde grup konuşmamda anlatacağım. Dünya şu anda kimi nasıl konuşuyor, hepsine bakacağız” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.