Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sincar’da Da Gereğini Yapacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu Anda Suriye’de, Afrin’de, Cerablus’ta, şimdi de Kuzey Irak’ta, gerekirse Sincar’a gideceğiz. Sincar’da da gereğini yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak Maden Anıtı Meydanında düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. Kendilerinin asla şehitlere mahcup olacak bir şey yapmadıklarını dile getiren Erdoğan, “Şehitlerimizin emanetine gözümüz gibi bakarak türlü ihtiyaçlarını görmenin, gidermenin gayreti içinde olduk” ifadelerini kullandı. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de 4 bin 497 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ın kuzeyinde 446, yurt içinde ise 443 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

“SEN NE ZAMANDAN BERİ HİTLER OLDUN”

Erdoğan, nin 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik sözlerini şu cümlelerle değerlendirdi:

“Bütün bu operasyonların başındaki bizim kahraman komutanımıza, İsmail Metin Komutanımıza ne diyor? ‘Senin apoletlerini sökeceğim.’ Benim bu milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran’da zaten haddini bildirecek. Sen ne zamandan beri Hitler oldun. Türkiye, hukuk devleti. Türkiye’de yargı var. Görüyorsunuz değil mi? Türkiye’de kimler Cumhurbaşkanı adayı oluyor. Şu CHP’ye bak, kimi aday yapmış ya. Zaten bu kendi genel başkanına ne diyor? ‘Bir girdin seçilmedin, iki girdin seçilmedin, üç girdin seçilmedin, dört girdin seçilmedin, beş girdin, altı girdin seçilmedin, seçilmedin, seçilmedin’ diyor mu? Fakat Bay Kemal’de herhalde ondan kurtulmak için onu buraya sürdü.”

“SİNCAR’DA DA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Türkiye sınırları içinde ve dışında yüzlerce teröristi tehdit olmaktan çıkardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörü bu ülkenin gündeminden tamamen kaldırmakta kararlıyız” diye konuştu. “Bir zamanlar olduğu gibi artık terörün kapımıza dayanmasını beklemiyoruz. Terör bize gelmedin biz onun kaynağına gidiyoruz. Ne demiştim hatırlayın, ‘İnlerine gireceğiz, inlerine’ demiştim” diyen Erdoğan, “İnşallah terör bizi vurmadan, biz onları ininde vuruyoruz. Bak şu anda Suriye’de, Afrin’de, Cerablus’ta, şimdi de Kuzey Irak’ta, gerekirse Sincar’a gideceğiz. Sincar’da da gereğini yapacağız. 34 yıldır milletimize musallat edilen bu yılanın kafasını adım adım kopartıyoruz. Kendilerini güvende hissettikleri ne kadar dağ, taş, tepe, şehir, kamp varsa hepsini de onların başına geçireceğiz” açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.