Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Soruları Yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YPG ve PYD’ye silah yardımı yapan ülkeler hakkında uluslararası hukuku işleteceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti Grup toplantısı sonrası Meclis’te gazetecilerin sorularını yansıdı.

Bir gazetecinin, “YPG ve PYD’ye silah yardımının uluslararası bir yaptırımı ve karşılığı var mı?” sorusuna Erdoğan, “Bunların her türlü çalışmasını yapıyoruz, yapacağız. Gerek ikili görüşmeler, gerek uluslararası mahkemeler noktasında bunların değerlendirmesini yapacağız, atılması gereken adımları atacağız” sözleri ile karşılık verdi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Uluslararası bir karşılığı olmalı. Olması gerekir. Buralarda harp ve yetki yok. Üstelikte NATO’da beraber olduğun bir ülkeyi terör örgütlerini beslemek suretiyle kendi ortağın olan ülkeye saldırtıyorsun. Bize düşen bu müracaatımızı yapmak, hak arama müracaatımızı yapmak. Bir diğeri de terör örgütüne destek vermek, yardım yataklık yapmak zaten ulusal ve uluslararası hukukta suç teşkil ediyor. Birileri farklı yaklaşabilir o ayrı. Biz üzerimize düşeni yapalım. Adımlarımızı atalım.”

“Suretle Çıkarılması Lazım”

Erdoğan, Türk Tabipler Birliği ile ilgili de şu açıklamayı yaptı:

“Başındaki Türk ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararı hemen onun başından çıkarılmalı. Suretle çıkarılması lazım. Sadece TTB değil, Barolar, Türkiye Barolar Birliği ilgili de aynı şey. Çünkü bunların milli yerli bu ülkenin şuanda yapmış olduğu vatanı korumayla ilgili mücadelede yanımızda yer alma gibi bir durumları yok. Tam aksine karşımızda durma teröristlere sahip çıkma, onlarla yandaş olma gibi bir durumları var.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.