Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hakkari AİLE kosgeb ak parti Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyeli Muhalif Unsurlarla Yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin Operasyonu ile ilgili, “Suriyeli muhalif unsurlarla birlikte yapacağız. Afrin ve Münbiç’ten başlayarak terör yuvalarını birer birer dağıtacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te AK Parti Grup toplantısının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye sınırına “YPG Ordusunun” kurulması ve Afrin Operasyonu ile ilgili sorular üzerine, “Suriyeli muhalif unsurlarla birlikte yapacağız. Afrin ve Münbiç’ten başlayarak terör yuvalarını birer birer dağıtacağız. Ben her zaman ne diyorum? Bir gece ansızın gelebiliriz. Savaş stratejisinde geceler sayısızdır. Bir gece” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tabi olacaklar. Beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele. Bizim için değil. Biz onları, topraklarına sahip çıkmaları için kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Çünkü bugün onlara yardımcı olmazsak, yarın orada bizim için bir tehdit kuşağı ortaya çıkacak. Biz bu tehdit kuşağının oluşmaması için orada bize gönül veren Türkiye’ye karşı gerçekten muhabbeti fazla olan bu tür insanlarla dayanışma içinde. ABD on binlerce kilometre öteden gelecek burada kendisine bir ordu oluşturacak ve bunun da adını ne koyacak, sınır güvenliği. Neyin sınır güvenliği. Bakın şu anda Suriye’de rejim, ‘Bu bizim için bir tehdit oluşturur’ diyor ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor.”

“Yarınki MGK’dan karar bekleyelim mi?” sorusu da Erdoğan, “Onu oradan niye bekliyorsunuz? Onu oradan beklersen yanlış olur” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı, “ABD Başkanı Trump’ı arayacak mısınız?” sorusu üzerine de, “Ben şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk. O bana dönecekti. O bana dönmediği sürece, ben ona dönmem” diye karşılık verdi.

“ARKADAŞLA GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPTI”

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan ile ilgili “hak ihlali” kararının anımsatılması üzerine Erdoğan, “Açıklama yapmayacağım, arkadaşlar gerekli açıklamayı yaptı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.