Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Aleyna Tilki Yıldız Tilbe Sertab Erener demet akalın zorlu psm marmaris gülben ergen sezgin tanrıkulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de 23 Nisan Resepsiyonuna Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 99. açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonu'nda verilen resepsiyona katıldı.

"ONLAR DA İNCELENDİKTEN SONRA NİHAİ KARARI BEKLEYECEĞİZ"

Resepsiyonda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), "KHK'lilerin oy kullanabileceği"ne yönelik kararını, "Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı kadarıyla dokuz maddede itiraz vardı. Diğer sekizi üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. Sekiz maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz ama şimdi kanun hükmündeki kararnamelerle ilgili bu tür bir kararı verdikten sonra benim söyleyeceğim bir şey yok" sözleriyle değerlendirdi.

“TÜRKİYE İTTİFAKI, TÜM TÜRKİYE'DİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bizim ittifakımız cumhurladır" sözünü hatırlatarak, "Kendisinin Türkiye ittifakına mesafeli yorumları oldu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna, "Ben bizzat kendilerinden dinlemediğim için bir şey diyemem. Benim Türkiye İttifakı’yla kastım... Cumhur'dan kastımız nedir? Tüm Türkiye'dir. Türkiye İttifakı da Cumhur İttifakı'nın farklı bir versiyonudur. Biz, şu anda 82 milyonu farklı farklı şeylere ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' olarak topluyoruz. Kastımız da budur" cevabını verdi.

İSTİKRAR VE GÜVEN, BİR ÜLKENİN KALKINMASINDA EN ÖNEMLİ İKİ EKONOMİK BAŞLIKTIR”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından kabine değişikliği beklentisi olduğunun ifade edilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler medya veya birileri istedi diye eğer kabine değişikliği yoluna gidecek olursak bu ülkede istikrar diye bir şey kalmaz. İstikrar ve güven, bir ülkenin kalkınmasında en önemli iki ekonomik başlıktır ve bugüne kadar hiçbir zaman bu yola tevessül etmedim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerektiği zaman değişiklik yapılacağını ancak sipariş üzerine kabine değişikliğine hiçbir zaman gitmediğini ve gitmeyeceğini söyledi. Parti yönetiminde ise yeri geldiğinde il başkanları veya farklı yerlerde değişikliklerin yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, partideki değişikliklerle kabinedeki değişikliklerin farklı konular olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu Kızılcahamam’da yeni seçilen belediye başkanlarıyla çok geniş bir toplantı yapacaklarını belirterek, Ramazan’dan sonra da teşkilat toplantısı yapılacağını, il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla yapılacak toplantılarla çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın zamanda ABD Başkanı ile bir görüşmeniz ya da kendisinin Türkiye'yi bir ziyareti olabilir mi?" sorusunu da yakın zamanda olabileceği şeklinde cevapladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.