Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Ekonomide Bir Kuşatma İle Karşı Karşıya Hazırlıklı Olmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son birkaç haftadır yaşadığımız hadiseler hepimize şu gerçeği bir kez daha gösterdi, Türkiye diğer alanlarda olduğu gibi ekonomide de bir kuşatmayla karşı karşıyadır. Saldırıların bir müddet daha devam edeceği açıktır. Bu atakların farklı biçimlerine karşı da hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 10. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına verilen öğle yemeğinde konuştu. Erdoğan, ekonomiye yönelik dış müdahaleyi işaret ederek, “Son birkaç haftadır yaşadığımız hadiseler hepimize şu gerçeği bir kez daha gösterdi, Türkiye diğer alanlarda olduğu gibi ekonomide de bir kuşatmayla karşı karşıyadır. Gezi olaylarıyla başlayan 17-25 Aralık girişimi ile devam eden, 15 Temmuz Darbe Girişi ile bir üst aşamaya taşınan saldırıların bir müddet daha devam edeceği açıktır. Türkiye’nin bağımsızlığı, ekonomik çıkarlarını, milli onurunu hedef alan bu atakların farklı biçimlerine karşı da hazırlıklı olmalıyız” dedi.

 “Yaşananların Eski Krizlerle İlgisi Yok, Bambaşka Bir Durumla Karşı Karşıyayız”

Döviz kurundaki gelişmelerin ekonomik hiçbir temelinin olmadığını savunan Erdoğan, “Dünya’da bir Dünya Ticaret Örgütü var. Şu atılan adımlara baktığınız zaman acaba bunun Dünya Ticaret Örgütü’nün umdeleriyle yakından uzaktan bir alakası var mı? Ben yaptım oldu diyemezsin, istediğin kadar başkan ol ne olursan ol. Akşam yatıp sabah kalkıp ondan sonra ‘demir çeliğe şu kadar vergi koydum’ diyemezsin bir devamlılık söz konusudur. Ülkeler bütün hesabını bunun üzerine yapıyor ve buna göre adımını atıyor. Ondan sonra uluslararasında güven diye bir şey kalır mı? Bugün yaşanılan hadisenin ne 1994, ne 2001, ne 2007 kriziyle bir ilgisi yoktur.  Gerçekten bambaşka bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Erdoğan, ekonomik saldırılara karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile diğer ilgili ekonomi birimlerinin gereken adımları attığını ve atacağını belirtti.

“Sosyal Medyada Ekonomik Terör Var”

Kurun geldiği noktanın ekonomik izahının olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Biz kur şöyle oldu, böyle oldu demek suretiyle, ‘battık, bittik’ böyle bir şey yok. Türkiye’nin ekonomik dinamikleri sağlamdır, güçlüdür, yerindedir ve yerinde olmaya da devam edecektir. Döviz kurunun özellikle ekonominin kuralları içindeki makul seviyesi ne ise en kısa zamanda mutlaka oraya da oturacaktır, bu konuda rahat olun. Ülke olarak bu süreçte serbest piyasa ekonomisinin kurallarından asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Aksi yönde çıkartılan söylentilere hiç kimse itibar etmemelidir. Sosyal medya üzerinden birçok ekonomik terör kişilikleri var, onların yaptığı çalışmalar var. Bunlara karşı da şu anda yargımız tedbirlerini almıştır, onların da üzerine gidiyor, SPK’sıyla üzerine gidiyoruz ve bunları yakaladığımız yerde de gereken cezayı bunlara uygulayacağız. Çünkü bütün bunlar bu vatana ihanettir, bu ihanet şebekelerine de ‘elini kolunu sallayarak gezebilirsin’ demeyeceğiz.”

“Küresel Sistemin Kabadayıları, Bedeli Kanla Ödenmiş Kazanımlarımıza El Uzatamaz”

Erdoğan, her zaferin ardında Türk milletinin fedakarlığı, alın teri, kanı, canı olduğunu belirterek, “Adları, sanları, cüsseleri, kendilerine biçtikleri rol ne olursa olsun, küresel sistemin kabadayıları, bedeli kanla ödenmiş kazanımlarımıza hoyratça, destursuzca el uzatamaz. Hele hele sözüm ona hukuk namına hukuksuzlukları bize kimse dayatamaz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.