Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti tsk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ankara suriye

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üçüncü Nükleer Santral İçin Hazırlıkları Yürütüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu ve Sinop nükleer güç santrallerinin devreye girmesiyle enerji ihtiyacının en az yüzde 10’luk kısmının karşılanacağını belirterek, “Bunun yanında üçüncü bir nükleer santral için de hazırlıklarımızı yürütüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni’nde konuştu. Erdoğan, şu an 78 ilde 62 milyon vatandaşın doğalgazın konforundan faydalandığını belirterek bu yıl doğalgazı olmayan Şırnak, Hakkari ve Artvin’e de bu hizmetin götürüleceğini belirtti.

-“TEMELİ PUTİN İLE ATMAYI PLANLIYORUZ”-

Erdoğan, Rusya Federasyonu ile yürütülen Türk Akımı projesi hakkında, “İki hattan oluşan projede ilk hattın kıyılarımıza bu sene ulaşmasını, 2019 sonunda da ilk gazı almayı ümit ediyoruz” dedi. Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına bu yıl başlanılacağını da ifade ederek, “Santralin temelini çok yakında değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile atmayı planlıyoruz” dedi.  Akkuyu ve Sinop nükleer güç santrallerinin devreye girmesiyle enerji ihtiyacının en az yüzde 10’luk kısmının karşılanacağını belirten Erdoğan, “Bunun yanında üçüncü bir nükleer santral için de hazırlıklarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

-“ADINDA 'YEŞİL, ÇEVRE, DOĞA' BULUNAN KURUMLAR BİRER KAMUOYU YÖNLENDİRME ŞİRKETİ”-

Erdoğan, enerji sektöründeki yeni gelişmeleri hesaba katarak planlamalar yaptıklarını ve zengin doğalgaz, petrol kaynağına sahip 30’un üzerinde ülkenin kullandığı imkanlardan Türkiye’nin istifade etmemesinin düşünülemez olduğunu kaydederek “Son 15 yılda şahit olduklarımız bize, adında 'yeşil, çevre, doğa' bu tür sıfatlar bulunan kurumların aslında birer kamuoyu yönlendirme şirketleri olduğunu açık ve net göstermiştir. Bunun için artık maskelere değil, o maskelerin altında saklanan gerçek yüzlere bakıyoruz. En çarpıcı örneğini Gezi olaylarında yaşadığımız şekilde bunların ne ağaçla ne yeşille ne de çevrenin korunmasıyla hiçbir alakaları yoktur” dedi.

-“AKDENİZ’DEKİ HİDROKARBON KAYNAKLARI ÜZERİNDE KKTC’NİN HAKLARINI KORUMAYA KARARLIYIZ”-

Erdoğan, Kıbrıs açıklarında Türkiye'ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj faaliyetleri konusundaki tavrın net olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Özellikle münhasır ekonomik bölgelerde uluslararası hukuk neye amirse herkes bunu görecek ve buna katlanacak. Burada beraber adım atacağız. Yatırım yapılacaksa bu yatırımı da beraber. Oradan çıkartılan ürünün miktarı nedir ne değildir, bu da beraber. 'Efendim neticesinden biz Kuzey Kıbrıs'a ne gerekiyorsa bunu vereceğiz' ne bilelim, her numarayı çekersiniz. Onun için oluşturulacak heyet, ekip neyse bu heyet, bu ekip oradaki bütün sondajları birlikte yapacaklar, oradan ne çıkıyorsa Güney Kıbrıs nüfusuna göre hakkını alacak Kuzey de nüfusuna göre hakkını alacak. Buradan en ufak bir taviz veremeyiz. Bundan sonra da Akdeniz’deki hidrokarbon kaynakları üzerinde ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını koruma noktasında aynı kararlılığı göstereceğimizin bilinmesini istiyorum.”

-“TERÖRÜN OLDUĞU YERE YATIRIM GİTMEZ”-

Erdoğan, 60. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 655 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Son iki günde yurt içindeki operasyonlarda da 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Erdoğan, terörün bittiği an da Güneydoğu, Doğu bütün bu bölgelerde yatırımların artacağını ifade ederek, “Terörün olduğu yere yatırım gitmez, yatırımcı hiç gitmez” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.