Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk Sertab Erener

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu’nda Oyunu Kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Belediye Başkan Seçimi için oyunu Üsküdar'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Sonuçları İstanbul'dan takip edeceğini belirter Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Temennim odur ki İstanbul'umuzda İstanbul'umuzun geleceğine tecrübesiyle dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. Bunun için de İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum.  Gayretleriniz için de sizlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Oyunu kullanmaya eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak  ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandıktan sonra sandık başında basın mensuplarına açıklama yaptı.  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin bu şekilde yapılmaması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yazık ki 31 Mart'tan sonra mevcut gelişmeler böyle bir seçimin yapılması, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla yenilenmesi yoluna gidildi. Bugün de İstanbul'umuzda bu seçimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Temennim odur ki İstanbul'umuzda İstanbul'umuzun geleceğine tecrübesiyle dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. Bunun için de İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum.  Gayretleriniz için de sizlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Seçime katılım oranına ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepimiz çok gayret ettik. İstanbul dışında olanları buraya taşıma için. Tekrar buradan memleketlerine gönderilmesi noktasında bir çalışma. İstanbul'da olanlar da inanıyorum ki bu işin önemini çok iyi biliyorlar. Sizler burada yakından takip ediyorsunuz. Herhâlde katılımın yüksek olması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının kentte dün gece yarısında bile trafiğin yoğun olduğunu söylemesi üzerine, "Ben o kilitlenmiş trafiği yaşadım" diye konuştu. Seçim sonuçlarını İstanbul’dan takip edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle oyunu kullandığı Saffet Çebi Ortaokulu'ndan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.