Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yargı Yarın Sizi De Bir Yerlere Davet Ederse Şaşmayın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, STK’larımız saygı duymazsa o zaman biz bir yere varamayız. Unutmayın ki 138. Madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, 138. Madde A’dan Z’ye herkes için çalışır. Ve yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın. Anayasa’nın 138. Maddesi, bu bir yönerge değil, sıradan bir olay değil.  Dolayısıyla bizim buradaki dayanışmamız, buradaki birliğimiz çok çok önemli. Kimsenin bunu hırpalamaya hakkı yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 24. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. İhracatçılara seslenen Erdoğan, “Bizim birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Dayanışmamız çok önemli. Eğer biz bir olur, beraber olur, iri olur, diri olursak Türkiye’yi kimse yakalayamaz. Bakıyorsunuz bir taraftan ‘Bizim hukuka saygımız var’, ‘Biz anayasa devletiyiz’ ama diğer taraftan da Anayasanın hükümlerini ayak altına alacak şekilde vatandaşları sokağa dökmek, sokağa çağırmak hiçbir zaman ne kendilerinin yararınadır ne de ülkenin yararınadır” şeklinde konuştu.

“Yollar Yürümekle Aşınmaz”

“Rahmetli Demirel’i anmadan geçemeyeceğim” diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nü şu sözlerle eleştirdi:
“Yollar yürümekle aşınmaz. Bunlar da yürüyerek eğer aşındıracaklarını zannediyorlarsa bu mümkün değil. Eğer bu yolla hukuk elde edeceklerini zannediyorlarsa bu da mümkün değil çünkü hukukta böyle bir kaide yok. Zira ortada bir vakıa var. Nedir o? Meşhur MİT tırlarının özellikle FETO’cu yargı mensupları tarafından ki şu anda bunlar içeride, onlar tarafından durdurularak dünyaya servis edilmesi ve bu işin içerisinde rol alan kişinin, bu rolünü bir başka meslektaşıyla paylaşmak suretiyle attığı adımlar ve bunun neticesinde ülkede ciddi bir skandalın yaşandığı süreç vardır.”

“Bazı STK’ların Anayasanın 138. Maddesini Çiğniyor Olmasının Hiçbir İzahı Yoktur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında bazı STK’ların Anayasa’nın 138. Maddesini çiğnediğini belirterek, söz konusu STK’lara yönelik şunları söyledi:
“Bütün bu olaylar olurken bazı STK’ların kalkıp da yargının bu zatla ilgili vermiş olduğu karara adeta destek çıkıyormuş gibi Anayasanın 138. Maddesini çiğniyor olmasının hiçbir izahı yoktur. Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa, biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz. Ürkeklik, yargıya baskı, kusura bakmayın adaletin gelişini sağlamaz. Öyle elde adalet pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye’de parlamentodur. Parlamentoda kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de. Orada bunu dile getir söyle ama istediğin adalet kadar sen de adaletli davran. Acaba başında olduğunuz kurumda ne kadar adalet var önce ona bak.”

“Yargı Yarın Sizi De Bir Yerlere Davet Ederse Şaşmayın”

Konuşmasında kuvvetler ayrılığı ilkesine vurgu yapan Erdoğan, “Eğer kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, STK’larımız saygı duymazsa o zaman biz bir yere varamayız” dedi ve şöyle devam etti:
“Bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz ama baskı unsuru olma gayreti içerisine girerseniz unutmayın ki 138. Madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, 138. Madde A’dan Z’ye herkes için çalışır. Ve yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın. Anayasa’nın 138. Maddesi, bu bir yönerge değil, sıradan bir olay değil.  Dolayısıyla bizim buradaki dayanışmamız, buradaki birliğimiz çok çok önemli. Kimsenin bunu hırpalamaya hakkı yok. Ramazan ayı içerisinde milleti sokağa dökmek suretiyle bu tür yürüyüşe başlamak doğru bir şey değil. Türkiye’de bir 15 Temmuz darbe girişimi yapılmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanına gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanına sığınan ve onun evinde o gece misafir olan kişi, bir defa ‘Ben tankların üzerine çıkarım, tankların önünde dururum’ derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur, nereye sığındığı da belli olmuştur. Birbirimizi aldatmayalım. Gerçekçi olalım.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.