Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaşadığınız Ülkelerdeki Siyasi Partilerde Aktif Şekilde Rol Alın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yaşadığınız ülkelerdeki siyasi partilerde aktif şekilde rol almanızdır. O parlamentolarda ülkemize hainlik edenler değil sizler yer almalısınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin 6’ncı Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra tek parti CHP döneminde milletin tarih ile bağlarının kopartılmaya çalışıldığını söyleyerek, “Çocukluğumuzdaki ders kitaplarında Anadolu’da binlerce yıl önce yaşamış uygarlıkları öğrenirdik. Sonra birden 20’nci yüzyıla gelirdik. Aradaki bin yıllık dönem neredeyse yok sayılıyordu. Tarih derslerindeki Selçuklu ve Osmanlı bahisleri dahi bize afaki bir konu gibi anlatılırdı. Medeniyetimizin ve tarihimizin binlerce yıllık birikimini yok sayan anlayışı biz yıktık biz” ifadelerini kullandı.

“38 YAŞINI AŞMIŞ AMA DÖVİZLE ASKERLİĞE BAŞVURAMAMIŞ KİŞİLERİN SORUNLARINI DA YAKINDA ÇÖZÜYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının konsolosluk işlemleri ile ilgili tüm harçları banka kartı ile doğrudan Başkonsoloslukta ödeyebileceklerini belirten Erdoğan, boşanma davalarında konusuna ilişkin ise başkonsolosluklarda yapılacak işlemler için başvuruların alınmaya başladığını duyurdu. Dövizle askerlikle ilgili ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dövizle askerliği 6 bin Avro’dan bin Avro’ya düşürmekle kalmadık 38 yaşını aşmış ama dövizle askerliğe başvuramamış kişilerin sorunlarını da yakında çözüyoruz” diye konuştu.

“AVRUPA ÜLKELERİNİN ÜLKEMİZE KARŞI TERBİYESİZLİK DÜZEYİNE VARAN TAVIRLAR SERGİLEYEBİLİYORSA BUNUN SEBEBİ ORADAKİ TÜRKLERİN DAĞINIKLIĞIDIR”

Yurt dışından emekli olan vatandaşların Türkiye’de yarı zamanlı çalışabilmesi konusuna ilişkin Erdoğan, “Seçimlerin hemen ardından bu konuda beklediğiniz adımları atmaya başlıyoruz” şeklinde konuştu. “Birlikten güç doğar” diyen Erdoğan, Avrupa’da yaşayan Türklerin kendi aralarında ne kadar birlik içinde olurlarsa o kadar güçlü hale geleceklerinin altını çizdi. “Bizim vatandaşlarımızın sayısından çok daha küçük toplulukların siyasetten ekonomiye; sivil toplumdan, kültürel çalışmalara kadar çok daha etkin olmaları aralarındaki birlik ve beraberlik sebebiyledir” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bugün kimi Avrupa ülkeleri şahsımıza ve ülkemize karşı terbiyesizlik düzeyine varan tavırlar sergileyebiliyorsa bunun sebebi oradaki Türklerin dağınıklığıdır. Gerçek gücümüzü ortaya koymayalım diye ya Türk, Kürt, Çerkez, Sünni, Alevi diyerek bizleri kasten bölüyorlar. Sadece bölmekle kalmıyor, birbirimize düşürüyorlar” dedi.

“YAŞADIĞINIZ ÜLKELERDEKİ SİYASİ PARTİLERDE AKTİF ŞEKİLDE ROL ALIN”

Yurt dışında yaşanan Türklere de seslenen Erdoğan, “Sizlerden benim ricam yaşadığınız ülkelerdeki siyasi partilerde aktif şekilde rol almanızdır. O parlamentolarda ülkemize hainlik edenler değil sizler yer almalısınız. Türk toplumu bu güce sahiptir. Yeter ki aramızdaki küçük farklılıkları büyük hedeflere yürümenin önüne bir engel olarak koymayalım” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.