Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Sistemin Ve AK Parti’nin Yol Haritasını Bu Hafta Belirleyecek

24 Haziran seçimlerinin ardından, yoğun bir mesaiye hazırlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile AK Parti Genel Merkez ve Meclis kadrolarını belirlemek üzere bu hafta istişare toplantılarına başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem yeni sistemin oluşumunu hem de partisinin yeni kadrolarını oluşturmak için Çarşamba gününden itibaren çalışmalarına başlayacak.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre Erdoğan, öncelikle seçim sonuçlarını değerlendirecek; AK Parti oy oranlarını nerede yükseltti, nerede düşürdü, MHP ile ittifak yeni dönemde de devam edecek mi, milletvekili seçilen eski bakanlar yeni hükümet oluşumunda yer alacak mı, Eylül Ayı’nda yapılması planlanan olağan büyük kongre erken bir tarihe çekilecek mi? Bütün bu soruların yanıtı ise Çarşamba günü yapılacak istişare toplantısında ele alınacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun, 24 Haziran seçimlerine ilişkin resmi sonuçlarının ardından, 5 gün içeresinde Meclis toplanarak milletvekilleri yemin edecek. 27. Dönem TBMM oluştuktan sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul’da yemin edecek. Ardından, Erdoğan hem yeni sistemin kabinesini, hem de AK Parti’nin yönetim kurullarını seçecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.