Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd esnaf Koronavirüs TarımÜFE 10 Kasım amerika vakıfbank bahçeli terörist tsk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zana İle Görüşebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugünkü saldırı bunların ne denli ahlaksız, ne denli alçak olduğunu açık ve net ortaya koyuyor, 1128 imzaya çok ilginç bir cevaptır ve bu akademisyenler, sözde akademisyenler kimlerin yanında olduklarını çok açık, net ortaya koyuyorlar. Yani 'Biz buyuz, bizim vasfımız bu, bizim öğretmenlik gibi bir derdimiz yok, biz terörün yanındayız, teröristin arkasındayız' ” dedi. Leyla Zana’nın görüşme talebi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kanaatim, kabulden yanadır, kendisiyle görüşebiliriz” ifadelerini de kullandı.

Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır’da bir okula yapılan ve 5 öğrencinin yaralandığı saldırıyı değerlendiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü saldırı bunların ne denli ahlaksız, ne denli alçak olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. 1128 imzaya çok ilginç bir cevaptır ve bu akademisyenler, sözde akademisyenler kimlerin yanında olduklarını çok açık, net ortaya koyuyorlar. Karnelerini alan öğrencilere yapılan bu adice saldırının arkasında olanlar bunlar. Bunların öğrenciyle ne denli ilgili ve alakalının olduğu ortada. Bununla bir şeyi ortaya koyuyorlar, yani ‘Biz buyuz, bizim vasfımız bu, bizim öğretmenlik gibi bir derdimiz yok, biz terörün yanındayız, teröristin arkasındayız.” Bugüne kadar okullarımızı yaktılar mı yaktılar, hastanelerimize bunları yaptılar mı yaptılar, ambulans şoförlerimizi şehit ettiler. Bütün bunlar ortada ve bugünkü olay da bunun adeta bir zirvesi. Tek tesellimiz, şu an itibariyle o yavrularımızdan şehidimiz yok, durumlarının iyi olduğuna dair haberi aldım. Bundan dolayı mutluyum.”

-“BARIŞ VE KARDEŞLİK BAKANLIĞI KURULMASI GÜNDEMDE YOK”-

Erdoğan, dün bir araya geldiği akademisyenlerden “Barış ve Kardeşlik Bakanlığı” kurulması yönünde bir öneri geldiğini belirterek, “Ben o öneriye karşı hocalarımıza şunu söyledim, ‘Biz zaten bu süreci 3 kademede değerlendirmiştik; birincisi demokratik açılım süreci, ikincisi milli birlik ve kardeşlik, üçüncüsü de çözüm süreciydi. Zaten bunun milli birlik ve kardeşlik projesinin içeriği neyse kuracağınız böyle bir bakanlığın da içeriği bu olacaktır. Sadece, adı bir bakanlık kurduk olacak. Yani o bakanlıkla yapacağınız şeyi zaten biz, bu proje kapsamında yürütüyoruz ve bundan sonra da yürüteceğiz. Hükümetin de gündeminde böyle bir şey yok” dedi.

-“LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ”-

Leyla Zana’nın görüşme talebi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kanaatim, kabulden yanadır, kendisiyle görüşebiliriz” ifadelerini kullandı.

PYD’nin Fırat’ın batısına geçtiği iddialarının “dedikodu” olduğunu kaydeden Erdoğan, Kamışlı’da Rusya’nın üs kuracağı iddiasına da şu yanıtı verdi:

“Özellikle Irak sınırından Akdeniz’e kadar olan bölgede, yani kuzey koridorunda bu tür bir farklı yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Onun için koalisyon güçleriyle yaptığımız bir çalışma var. Bu süreçte, Rusya’nın işte 100 tane askerinin olduğuna dair bazı şeyler kulağımıza geliyor ama bölgede de bizim hassasiyetlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Yarın da bunları Biden ile görüşeceğiz. Salı günü Obama ile yaptığımız görüşmede kısa olarak ele aldık ama detaylı olarak yarın Obama ile bunu konuşacağız. ABD ile de bu süreci işleteceğiz. Temenni ederim ki, ortak tavır, Suriye’nin kuzeyinde bu tür yanlış bir yapılanmaya fırsat vermemeye yönelik olur.”

-“BU HABERİ GÖRÜNCE BEN DE ŞOK OLDUM”-

Erdoğan, iş insanı Mustafa Koç’un hayatını kaybetmesine dair de şunları dile getirdi:

“Bir gün önce iki kardeş, Mustafa Bey ve Ali Bey bendeydiler. Akşam saatlerine kadar oturduk, hatta şakalaştık. Kilo verme sürecini konuştuk. Hatta latife yaptık, ‘Alkolü de azalttın mı?’ diye, ‘Azalttım’ dedi. ‘Hepten bırak’ dedim. Bunları da konuştuk ve bu süreç içerisinde Koç grubunun gerek savunma gerek diğer sanayide attıkları adımlar, komşu ülkelerle ticari ilişkileri aramızda konuştuk ve bu sürece yönelik daha neler yapılabilir, onu konuştuk. Sabah kalktım, televizyonu açtığımda bu haberi görünce ben de şok oldum. Hemen Ali Bey’i aradım, başsağlığı diledim. Rahmi Bey de yanındaydı, babasıyla da görüşmeyi yaptık. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Gerçekten Türk sanayisinde ciddi bir performans sergilediler. Pazar günü de defnedilecek zaten, biz de cenaze merasiminde bulunacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.