Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD Sözcüsüne Yanıt: Biz Kaygılıyken Siz Neredeydiniz?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, ABD Dışişleri Sözcüsü'nün “Afrin'den  kaygı duyuyoruz” açıklamasını değerlendirirken, "Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor, ‘Afrin'den kaygılıyız’ diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? ‘Terör örgütlerini temizleyelim’ dediğimiz zaman neredeydiniz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart’ta Afrin Şehir Merkezi’nin tamamen kontrol altına alındığını bir kez daha Grup toplantısında da dile getirdi. Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “18 Mart'ta Afrin'in tamamen temizlendiğinin müjdesini milletimizle paylaştık. Buraya girerken etkisiz hale getirilen terörist sayısı  3bin 647'ye yükseldi” diye konuştu.

BİZ KAYGILIYKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Sözcüsü’nin, Afrin’de yaşananlardan “kaygı duyuyoruz” açıklamalarına yanıt verdi. “Biz kaygı duyarken siz neredeydiniz?” diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor, ‘Afrin'de kaygılıyız’ diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? Terör örgütlerini temizleyelim’ dediğimiz zaman neredeydiniz?  PYD'sini de YPG'sini de bizim Mehmetçiğimiz, ÖSO nasıl halletti işte ortada. ‘Türkiye stratejik ortağımız’ diyeceksiniz, sonra teröristlerle iş birliği yapacaksınız. Bizimle stratejik ortaksan bizimle birlikte yürüyeceksiniz.  Bizi aldattınız. Öyle bir aldatmaca ki, 5 bin TIR buraya silah soktunuz.  Biz paramızla silah istedik bize vermediniz, terör örgütüne parasız silah mühimmat verdiniz.”

ASLANLAR MEYDANA ÇIKINCA ÇAKALLARIN PAYINA KAÇMAK DÜŞER

Erdoğan, 2 ay gibi bir sürede Afrin  Operasyonu’nun büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, “Aslanlar  meydana çıkınca, çakallar kaçacak yer arar. Kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Orada  masum insanlara yapmadıklarını bırakmadılar” dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 ay geçmeden şehir merkezini kontrol altına almış bulunuyoruz. Kılıç artıklarının ve patlayıcıların temizlenmesi için operasyonlarına bir müddet daha devam edeceklerdir. ÖSO ve bizim oradaki askerlerimiz bu arama taramayı devam ettiriyor. Yarın orada herhangi bir sıkıntı yaşamamalıyız. Kimse bizim öncelikle Afrin'i hedef alabileceğimizi beklemiyordu. Ardından terör örgütünü sürekli şişiren haberler yayılmaya çalışıldı. Batı ülkeleri de sürekli bize ‘Afrin'e girmeyin’ demeye utandıkları için olacak, 'Bir an önce operasyonu bitirin' mesajları veriyordu. ‘Yanlış yapıyorsun, önümüzü kesmeye çalışmayın, yola çıktık’ dedik. Biz onları kırmadık, onların ricalarını yerine getirelim istedik ve 2 ayda Afrin operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik.  İster kendileri gelsinler, ister kuklalarını göndersinler biz bu ülkeyi, bu vatanı kimselere bırakmadık, bırakmayacağız. İnancımızın sembolü ezanımızı susturamayacak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı indiremeyecekler. Bir daha İstiklal Marşı yazmamak için bu marşımızın mesajlarını zihnimizden ve yüreğimizden asla eksik etmeyeceğiz.”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP sözcülerinin,  "Afrin'e girilmesini asla doğru bulmuyoruz"  açıklamalarını anımsatarak şöyle dedi:

“Diyenlerin kim olduklarını çok iyi biliyoruz. Şimdi ne diyorlar, ‘ordumuzu tebrik ediyoruz’. Ne oldu şimdi size? Hep manevra. Bunların hayatı manevra. Ey şu anda ana muhalefetin başı ve yanındakiler. ‘PYD terör örgütü değildir’ diye açıklamadınız mı? Ben inanıyorum ki Ana Muhalefetin,  Afrin olayında takındığı tavrı, bizim MHP ile müşterek olarak Afrin'e olan o ruhtan kaynaklanan seslenişimizi bunlar hazmedemediler. Sonuçta hakka inananlar buradan muzaffer çıktı. Bu çevreler doğrudan yapılan icraatlara karşı çıkamadıkları için dertlerini bizim nezdimizde şahsileştirerek anlatmaya çalıştılar.”

ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA TÜRKİYE'Yİ DURDURAMAYACAKSINIZ

Erdoğan, Türkiye’ye karşı olanlara şu ifadelerle seslendi:

“Buradan açıkça söylüyorum. Çatlasanız da patlasanız da Türkiye'yi durduramayacaksınız. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının önünü kesemeyeceksiniz. Ok yaydan çıktı artık. Türk milleti kadim medeniyetinin inkişaf ateşini yeniden alevlendirmiştir.  Bizi tecrit etmeye çalıştıkları her yerde kendi imkanlarımızla daha güçlü şekilde olmak boynumuzun borcu. Biz bu saldırıların hepsinin de üstesinden geliriz. Türkiye'yi nasıl FETÖ'nün tuzaklarından kurtarmışsak bundan sonrasını da başaracağız. 2019 seçimleri bu bakımdan çok önemli. Yeni yönetim sisteminin devreye girmesi ile işlerinin daha da zorlaşacağını bilenler tüm güçleri ile 2019'a odaklanıyor. Asla rehavete kapılmadan, asla en küçük bir hataya yer vermeden çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.