Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis demet akalın zorlu psm Sertab Erener Aleyna Tilki gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş tarkan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BAE’ye Sert Yanıt: Ey Bize Bühtanda Bulunan Zavallı, Senin Ceddin Neredeydi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in Fahreddin Paşa’ya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımına sert tepki göstererek, “Zalimlerin safında yer almayı maharet sananların Medine müdafaasını ve onun büyük kahramanı Fahreddin Paşa’yı hedef almaları boşuna değildir. Medine korumasını yaparken Fahreddin Paşa, ey bize bühtanda bulunan zavallı, senin ceddin neredeydi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 42. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, muhtarların maaşlarından sigorta primi ödemelerine kadar tüm imkanlarını yürüttükleri görevin önemine uygun bir seviyeye getirdiklerini belirterek, “Bugün artık valiliklerimizde, kaymakamlıklarımızda, belediyelerimizde diğer kurumlarımızda muhtarlarımızın talepleri daha bir dikkatle, ciddiyetle ele alınıyor, gereği yapılıyor. Muhtarlarımızı üzenler beni de üzerler. O zaman ben de onları üzerim” dedi.

“Bunun Adı Çalmak Değil, Tam Aksine Oraları İstilaya, İşgale Gelenlerden Onları Korumaktır”

Erdoğan, BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in Fahreddin Paşa’ya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımına sert tepki göstererek “Zalimlerin safında yer almayı maharet sananların Medine müdafaasını ve onun büyük kahramanı Fahreddin Paşa’yı hedef almaları boşuna değildir. Medine korumasını yaparken Fahreddin Paşa, ey bize bühtanda bulunan zavallı, senin ceddin neredeydi? İstanbul’dan kalkıp Medine müdafaası için oraya gelen Fahreddin Paşa niçin geldi? O mukaddes toprakları orayı işgal edenlere karşı korumak üzere geldi. Peki senin ecdadın neredeydi?” diye konuştu.

Fahreddin Paşa'nın 2 yıl 7 ay süreyle müdafaa ettiği Medine'de yaptığı işlerin takdire şayan olduğunu ifade eden Erdoğan, “Utanmadan, sıkılmadan Erdoğan'ın ecdadının mukaddes emanetleri oradan çalarak İstanbul'a getirdiğini söyleyecek kadar hezeyan içerisinde olan bu zavallılar; bunun adı çalmak değil, tam aksine oraları istilaya, işgale gelenlerden onları korumaktır. Ne adına? Şehit olmak adına” dedi.

“Bunların Zihniyeti Batıcı Da Onun İçin Bu Saldırıyı Başlattılar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fahreddin Paşa’nın sadece savunma yapmadığını aynı zamanda şehri de adaletle yönettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Paşa Hicaz Bölgesi’ndeki İngiliz Kuşatmasının daralması üzerine Peygamber Efendimize ait mukaddes emanetleri ordusun önemli bölümü oluşturan 2 bin kişilik bir koruma gücüyle İstanbul’a göndermiştir. Böylece mukaddes emanetlerin işgalci güçlerin eline geçmesini ve muhtemelen Avrupa şehirlerindeki görkemli müzelerde sergi malzemesi haline dönüştürülmesini engellemiştir. Şimdi bu emanetler nerede İstanbul Topkapı Müzesi’nde. Batı’daki o malum yerlere mi gitseydi? Batı’daki o malum yerlerde ne olacağı, akıbeti belli olmayan yerlere mi gitseydi. Çünkü bunların kafası, zihniyeti Batıcı da onun için bu saldırıyı başlattılar.

“Sen Erdoğan'ı Da Tanımamışsın, Erdoğan'ın Ceddini İse Hiç Tanımamışsın”

Şimdi bakıyorsunuz maalesef oraya yakın topraklarda bulunanlar bize utanmadan sıkılmadan bühtanda bulunuyorlar. Önce haddini bil. Sen demek ki bu milleti tanımamışsın, sen Erdoğan'ı da tanımamışsın, Erdoğan'ın ceddini ise hiç tanımamışsın. Ama biz sizin şu anda ne tür garabetlerde olduğunuzu gayet iyi biliyoruz, sizin şu anda ne tür yanlışlar içerinde olduğunuz gayet iyi biliyoruz.

“Bugün Kimlerle, Nerelerde, Ne İşler Çevirdiğini Biz Biliyoruz Yeri Gelecek Bunları Da Açıklayacağız”

Tarihimizin bu mümtaz şahsiyetine ve onun Medine'de gösterdiği şanlı direnişe dil uzatanların, bugün kimlerle, hep altını çiziyorum nerelerde, ne işler çevirdiğini biz gayet iyi biliyoruz. Yeri gelecek bunları da açıklayacağız. Fahreddin Paşa Medine’nin tek taşına dahi el uzatmamış, şehir halkının tüm mallarını güvence altına almış, adaletten asla ayrılmamış bir komutandır. Paşa’nın İstanbul’a gönderdiği kutsal emanetlerin tek biri dahi zarar görmemiş, ticari meta haline dönüştürülmemiştir.

Buna karşılık işgalcilerin ve onlarla hareket edenlerin eline geçen eserlerin nerelerde, ne durumda olduğunu en iyi bilenler herhalde bize bu suçlamaları yöneltenlerdir. Sen böyle bir açıklama mı yaptın? Acaba o batıya giden o emanetler şu anda ne durumda onlara hiç gidip baktın mı, acaba onları tekrar geri alma için bir çabanız var mı? Yok.”

Arap halkları için “canciğer olduğumuz kardeşlerimiz” diyen Erdoğan, “Arap ülkelerindeki kimi yöneticilerin Türkiye'ye yönelik husumetlerinin kendi dirayetsizliklerini, acziyetlerini hatta ihanetlerini örtme amaçlı olduğu da açıkça ortadadır” ifadelerini kullandı.

“Bu Stratejiyi 'Her Şey Amerika İçin' Diyerek Özetlemek Mümkün”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nin geçtiğimiz günlerde güvenlik stratejisini açıkladığını belirterek, "Bu stratejiyi 'her şey Amerika için' diyerek özetlemek mümkündür. Elbette her ülkenin kendine göre bir güvenlik stratejisi belirleme ve bunu hayata geçirme hakkı vardır. Dolayısıyla biz de bu hakka sahibiz. Türkiye olarak kendi güvenlik stratejimizi biz şu şekilde özetleyebiliriz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim güvenlik stratejimiz de bu” dedi.

Erdoğan’dan Afrika Ziyareti

Öte yandan Erdoğan, bu hafta sonu Sudan’a, Çad’a oradan Tunus’a gitmek suretiyle üç Afrika ülkesine ziyarette bulunacağını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.