Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İnce’ye: Bir Küçük Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirirken, “Bir ayda gördük ki Muharrem de başımıza kesildi bir küçük Kılıçdaroğlu. Aslı bir yanda çakması bir yanda ama ikisini toplasan bir başkan etmiyor. Tayyip Erdoğan’a sataşarak, AK Parti’ye saldırarak sadece kendi partileri içindeki konumlarını tahkim etmeye çalışıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri çerçevesinde AK Parti’nin düzenlediği Denizli mitingde konuştu.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, terörle mücadele üzerinden eleştirdi. Muharrem İnce’nin cezaevinde HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesini anımsatan Erdoğan, şöyle dedi:

“Yeri geldi vesayetlerin, yeri geldi terör saldırılarına, yeri geldi darbecilerin saldırılarına maruz kaldık. Bunların terörle mücadele gibi bir dertleri yok.  Siz bu Bay Kemal'den, Bay Muharrem'den terörle mücadele ile ilgili bir tek söz duydunuz mu?  Onların böyle bir derdi yok ki. Terörün destekledikleri ile Ankara’dan İstanbul’a yürümediler mi? Dışardaki siyasette terörist başı olan zatı cezaevinde ziyaret eden Bay Muharrem değil mi? 53 Kürt kardeşimin  Diyarbakır’da  ölümüne sebep olanı cezaevinde ziyaret ediyor.  Bunlar PKK ile ilgili işbirliği içeresinde değil mi? Zaten PKK  bunların örgütü değil mi? Ama gidip Edirne’de cezaevinde ziyaret eden Bay Muharrem ne yüzle benim vatandaşımın  karşısına çıkıyor. Bunlar PKK ile birlikte yürüyorlar. “

24 Haziran seçimlerinde Denizlilerden oy isteyen Erdoğan, “24 Haziran'da bahar ferahlığına dönüşecek. 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi destekliyor muyuz?” dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bay Muharrem çırak bile değil. Buna çok kızıyor. Senin genel başkanın keza öyle. Biz çıraklığımızı büyükşehir belediye başkanı olarak tamamladık. Bay Muharrem, seni birinci çıkamazsan istifa edecek misin? Bu millet seni sandığa gömecek. Biz uluslararası camiada Türkiye'yi büyüttük. Davos'ta ‘one minute’ dedik. BM'de ‘dünya 5'ten büyüktür’ dedik. Bunlara 5 koyun verin kaybeder gelirler. Yaptığımız yatırımlarda Denizli çok büyük pay aldı. Denizli'ye 22.5 milyar dolarlık yatırım yaptık. AK Parti bu ya, Erdoğan bu ya. Çok çalıştık. Söz verdim şu kadar zamanda Aydın-Denizli bölünmüş yolunu yapacağız dedik. Denizli'ye bir stat yapıyoruz. Karşılığında da Denizlispor'u Süper Lig'de görmek istiyoruz. Eski stadyumu da millet bahçesi yapacağız. Al çocuğunu git, yat, yuvarlan. İngiliz’in Hyde Park'ı varsa bizim de millet bahçemiz var. TOKİ vasıtasıyla 11 bin 405 konutu hayata geçirdik, bundan haberin var mı Bay Muharrem. Denizli'ye biz geldik 16 yılda 358 kilometre bölünmüş yol yaptık.”

KIRAATHANE ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kıraathane ile ilgili vaatlerini eleştiren muhalefet partilerine de şu yanıtı verdi:

"Bu Millet kıraathanelerinin ne olduğunu,  bu adam öğrenmemiş. Bunların hayatı yalan zaten. Bu kıraathanenin ne olduğunda haberi yok. Eskiden bu kıraathanelerde iskambil oynarlardı, kumar oynarlardı. Bay Muharrem kıraathanenin manası şudur okuma evi. Bu kıraathanelerde kitaplar olacak, internet olacak Bay Muharrem. Kek ve çay olacak. Orada senin gibi iskambil atmayacaklar, okey taşlarını sallanamayacaklar. Bay Muharrem, kıraathanenin manası şudur, okuma evi. Bu kıraathanelerde internet olacak, kitap olacak, burada kek, çay, kahvede olacak Bay Muharrem? Senin gibi okey oynamayacaklar, iskambil atmayacaklar Bay Muharrem. Kadıköy'de miting yapıyor. Tabanını bağırtıyor, 'hırsız Erdoğan' diye. Terbiyesiz. Kim bağırtıyor, Muharrem. Yazıklar olsun. Hangi delilin var, belgen var mı? Terbiyesiz. Man Adası dediniz, yargı yüz 79 bin TL tazminata mahkum etti sizi. Bunlarda terbiye ahlak diye bir şey yok. Ne olacak? Milletim sizi sandığa gömecek, sandığa.”

ROZETİNİ ÇIKARMAKLA TARAFSIZ OLDUĞUNU SANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylığının açıklandığı gün, CHP rozetini çıkaran Muharrem İnce’yi eleştirmeye şu sözlerle devam etti:

"Rozetini çıkarmakla tarafsız olduğunu sanıyor. Aslında o yakasından partisinin rozetini çıkarmadı. Partisi onu başından savmak için sahaya sürdü. CHP’nin faşizmi bunların içine işlemiş. Adı halk olan ama tüm tarihi halk düşmanlığıyla dolu olan partiden zaten başka türlüsü de çıkmazdı. Bir ayda gördük ki Muharrem de başımıza kesildi bir küçük Kılıçdaroğlu. Aslı bir yanda çakması bir yanda ama ikisini toplasan bir başkan etmiyor. Tayyip Erdoğan’a sataşarak, AK Parti’ye saldırarak sadece kendi partileri içindeki konumlarını tahkim etmeye çalışıyorlar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.