Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti tsk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf suriye YKS

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Ya Senin Hayatın Meşru Olmayan Yollarla Geçti Devlet Adamı Olmayı Unuttun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 29 Ekim Resepsiyonu’nun İstanbul Havalimanı’nda verilmesine yaptığı eleştiriye, “Ya sen bizim nice birçok kutlamamıza katılmadın. Sen çıktın Tandoğan’da, Kızılay’da yürüdün. Asıl devletin icra-i faaliyet ettiği bu tür kutlamalara katılmadın. Niye? Ya senin hayatın zaten bu tür meşru olmayan, resmi olmayan yollarla geçti. Ve devlet nedir? Devlet adamı olmak nedir sen bunları unuttun, bunları yapamıyorsun” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin ilk kazandığı seçim olan 3 Kasım 2002’nin 16’ncı yıldönümünü yaşadıklarına dikkat çeken Erdoğan, 2002’den bu yana girilen seçim sonuçlarını anımsattı.

“5-10 YIL SONRA O SEVİYEYİ DE YAKALAYACAĞIZ”

Almanya’da 3 milyon üniversite öğrencisi olduğunu, Türkiye’de ise bu rakamın 7 milyon 600 bin seviyesinde gözlendiğini belirten Erdoğan, “Ha, nitelik olarak onların seviyesinde şu anda olmayabiliriz ama 5-10 yıl sonra Allah’ın izniyle biz o seviyeyi de yakalayacağız ve aşacağız” dedi. Her müracaat eden yükseköğrenim öğrencisine kredi veya burs verildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı öğrencilerimiz nedense illa da burs diyor. Ya evladım illa da burs yok. Sen krediye de müracaat etsen şunu bilesin ki faiz uygulaması yok, size en düşük taksitlerle ve sigortalı olarak işe girdiğin anda bunu devlet senden tahsil edecek. İster bursa ister krediye müracaat et, ama et. İnanın Bay Kemal’e bunları sorun bilmez, haberi yoktur. Ne oluyor, ne gidiyor bu ülkede haberi yoktur” şeklinde konuştu.

“TEPELEDİK TEPELİYORUZ TEPELEYECEĞİZ”

“Karanlık güçlerin beslediği, büyüttüğü, üzerimize saldırttığı ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik, tepeliyoruz, tepeleyeceğiz” diyen Erdoğan, 2016 Temmuz’undan bu yana yapılan operasyonlarda yurt içinde 761, Kuzey Irak’ta bin 92, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 bin, Zeytin Dalı Operasyonu’nda 4 bin 500’ün üzerinde teröristin öldürüldüğünü ifade etti.

“DEVLET ADAMI OLMAK NEDİR SEN BUNLARI UNUTTUN”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nu, İstanbul Havalimanı’nda yaptıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resepsiyonun yalnızca Ankara’da yapılması yönündeki açıklamasına dikkat çekerek, “Ya sen bizim nice birçok kutlamamıza katılmadın. Sen çıktın Tandoğan’da, Kızılay’da yürüdün. Asıl devletin icra-i faaliyet ettiği bu tür kutlamalara katılmadın. Niye? Ya senin hayatın zaten bu tür meşru olmayan, resmi olmayan yollarla geçti. Ve devlet nedir? Devlet adamı olmak nedir sen bunları unuttun, bunları yapamıyorsun. Ve o gün, o salon 10 bine yakın vatandaşımızla bir araya geldik, kutlamamızı orada yaptık ve o 29 Ekim Cumhuriyet kutlamasına bir hediyemiz oldu, neydi o? İstanbul Havalimanı. Bundan daha güzel ne olabilir? Ama işte sen o güzelliği, heyecanı, coşkuyu taşımaktan, yaşamaktan mahrum oldun. Nasibin yok, nasibin. Olamazsın” diye konuştu.

“BAY KEMAL YA BUNLAR SİZLERDEN GELDİ BİZE”

AK Parti’nin icraatlarını anlatan Erdoğan, grup salonuna iktidara geldiklerinde Türkiye’nin IMF’e ne kadar borcu bulunduğu sordu. Salondan cevap alamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bak bu kadar anlatıyorum, yok yok. 23 buçuk milyar dolar borcumuz vardı. 2013’te bunu sıfırladık. Şimdi bizim IMF’e borcumuz var mı? Bay Kemal, ya bunlar sizlerden geldi bize” dedi.

“VATANDAŞIMIZA KIYMASI, KUŞBAŞISI BUNU YEDİRMEKTE KARARLIYIZ”

Türkiye’nin kısa zamanda hayvan ithaline ihtiyacının kalmayacağını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bunlara rağmen hala ülkemizde et fiyatlarının yüksek seyretmesinin genel refah seviyemizin artması sebebiyle talepte yaşanan yükselişle ilgili olduğunu düşünüyorum. Ama şunu da söylüyorum, biz bu fiyatları bir defa şöyle rantabıl seviyeye düşürmek için gerekirse orada cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balanse ederiz. Çünkü vatandaşımıza ucuz et, kıyması, kuşbaşısı bunu yedirmekte kararlıyız. Zaman zaman da bunu yapıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yeni dönemde kalıcı bir şekilde çözeceğiz” şeklinde konuştu.

“KARŞIMIZA ÇIKA ÇIKA KILIÇDAROĞLU GİBİ BİR AVANE ÇIKTI”

Siyaset arenasında “Az çok ele gelecek, mücadele etmesi tat ve heyecan verecek” rakip görmek istediğini belirten Erdoğan, “Demokrasiyi zaten bu tür muhalefet güçlendirir. Eğer güçlü muhalefetiniz yoksa o zaman demokrasi güç bulamaz. Bizim karşımıza da çıka çıka CHP ve onun başındaki Kılıçdaroğlu gibi bir avane çıktı. Tabii rabbimizin hikmetinden sual olmaz, belki de hakkımızda böyle hayırlısı var. Ama ülkemiz ve milletimiz adına üzülüyoruz” diye konuştu.

“BU İŞİ BİR NETİCEYE BAĞLARLAR HERHALDE”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta katıldığı televizyon programında CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’nın her ilçesine okul yaptırdığını söylediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

“Dedim ki ya bir araştırın, gerçekten böyle bir şey var mı? Arkadaşlar araştırdılar, sordular soruşturdular. Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’da yaptırdığı tek bir okul dahi bulamadılar. Hatta Muğla’nın yerel basını da seferber olmuş. Onlar da epeyce bir aramışlar fakat sözü edilen eserlerden hiçbirini ortaya çıkarmamışlar. Hadi birkaç okulu tüm ilçeler diye söylersiniz, mübalağa etmiş der geçeriz. Ancak hiç olmayan şeyi, dakikalarca ballandıra ballandıra anlatmanın adı nedir? Doğrusu biz bilmiyoruz. Konuyu erbabına havale ediyoruz. Artık psikiyatrist mi olur, psikolog mu olur, nörolog mu olur, yoksa Pensilvanya’daki şarlatan mı olur orasını kendileri bilir. Sorunu çözecek birisini bulup bu işi bir neticeye bağlarlar herhalde. Çünkü bu zatın yalanlarını, palavralarını ortaya dökmekten, mahkeme önünde hesaplaşıp tazminat almaktan yoruldum. Sadece bu örnek değil önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde, CHP’li belediyeler tarafından yönetilen şehirlerde yaşayan halkımızı maruz kaldıkları zulümden kurtarma sorumluluğumuzu gösterme yeterlidir.”

“HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR”

Önce mevcut belediye başkanlarından yeniden aday gösterilecekleri kesinleştirip ilan edeceklerini, ardından büyükşehirlerden başlayarak diğer adayları peyderpey açıklayıp seçim çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Genel merkezimizde tüm bu süreçlerin hazırlıkları yoğun bir şekilde elektronik ortamda devam ediyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.