Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumların Nevruz’u, ortak değerler ve ortak hedefler etrafında bütünleşerek bir bayram haline dönüştürmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart Nevruz Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınladığı mesajında Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruzun; bolluğun, bereketin ve baharın gelişinin müjdecisi olduğunu söyledi.

Baharla birlikte tabiatta başlayan yenilenmeyi ve tazelenmeyi temsil eden Nevruz Gününün, bugün de, geniş bir coğrafyada kutlanmaya devam ettiğini ifade eden Erdoğan, “Nevruz’un, topraktaki uyanışla birlikte, kalplerimizde sevgiyi, muhabbeti, birlikte yaşama iradesini de güçlendiren bir gün olmasını temenni ediyorum. Her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlememiz gereken bugünlerde, milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. 2023 hedeflerimize ulaşmak için, bu değerlerin milletimizin tüm fertleri tarafından benimsenmesine ihtiyacımız vardır. Aynı şekilde, ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumlar olarak Nevruz’u, ortak değerlerimiz ve ortak hedeflerimiz etrafında bütünleştiğimiz bir bayram haline dönüştürmeliyiz” açıklamalarına yer verdi.

Nevruz için bir araya gelen kalplerin, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmesi gerektiğini, bu duygularla birlikte çarpması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan Nevruzu, “Bizim için Nevruz’un anlamı işte budur. Bu düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Nevruz’un, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum'' sözleriyle kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.