Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Salih Müslim Açıklaması: Yanlışa Düşülmemesi Noktasında Adımlar Atılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim’in Çekya’da yakalanmasına ilişkin “Konunun Interpol ayağı var, konunun tabi oradan istenmesi ayağı var. Bütün bu çalışmaları Dışişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız müşterek yaptıkları çalışmalarla takip ediyorlar. Orayla da gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’ndan açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ziyareti sırasında yapacağı görüşmelerde ikili ilişkileri, bölgesel konuları ele alacaklarını, Kudüs, Suriye, Libya gibi ülkeleri etkileyen konularda istişareler yapacaklarını belirtti.

Erdoğan, FETÖ’nün en çok istismar ettiği ülkelerin Afrika'da bulunduğunu belirterek, “Aynı şekilde örgütün kanlı ve karanlık yüzünü ilk keşfeden, örgütün tasfiyesine dair adım atan ülkeler de Afrika kıtasındadır. Çabalarımız sayesinde birçok ülke örgütle iltisaklı okulları kapattı ve Maarif Vakfımıza devretti. Moritanya, Senegal ve Mali bu ülkelerin başında geliyor" dedi.

“Konunun Interpol Ayağı Var”

Erdoğan, PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim’in Çekya’da yakalanmasına ilişkin soruya “Konuyla ilgili olarak gerek Dışişleri Bakanımız gerek Adalet Bakanımız yakın bir takipte, konuyu bir defa adım adım izliyorlar ve malum konunun Interpol ayağı var, konunun tabi oradan istenmesi ayağı var. Bütün bu çalışmaları Dışişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız müşterek yaptıkları çalışmalarla takip ediyorlar. Orayla da gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor" şeklinde yanıt verdi.

“Rejimde Bunların Akıbeti Meçhul”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Suriye konusunda 30 günlük ateşkes kararının çıkmasına rağmen önceki güne kadar Doğu Guta’da rejimin bombalamayı sürdürdüğünün belirtilmesi üzerine, ateşkes sürecini şöyle değerlendirdi:

“Maalesef burada karar çıktı, çıkmasına rağmen iki gündür orada bu ateşkes uygulanmadı ve süreç acımasız bir şekilde devam ediyor. Malum burayla ilgili biz aylar öncesinden başta Sayın Putin olmak üzere Sayın Ruhani’ye biz çocuk, kadın, yaşlı bu insanları lütfen bize verin, biz bunların tedavilerini ülkemizde yapalım dememize rağmen bunlar bize verilmedi ve rejime teslim edildiler. Rejimde de bunların akıbeti meçhul. Şu anda durum yine aynı şekilde seyrediyor”

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bugün yaptığı konuşmada da bu konuyu etraflıca incelediklerini ve Macro’un bu konudaki hassasiyetini net bir şekilde gördüğünü belirterek, “Kendilerinin de aynı şekilde buradan rahatsızlığını bizzat kendi ifadeleriyle anlamış bulunuyorum ve bizler de bunu yine hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki ülkelerle, Birleşmiş Milletler’de ayrıca takip etmek suretiyle Doğu Guta’daki bu zulmün bir an önce son bulması yolunda takipçisi olacağız. Ağırlıklı olarak da tabi Sayın Putin ile bu konudaki görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Aynı şekilde İran’la bu konudaki görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Dışişleri Bakanı da muhataplarıyla bu süreci takip edeceğiz” diye konuştu.

“Arkadaşımızın Böyle İstifası Vesaire Bu Tür Şeyler Asla Söz Konusu Değil”

Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hafta sonu Trabzon’daki açıklamalarının “istifa edeceği” yönünde yorumlanması ve kabine revizyonu iddialarıyla ilgili soru üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu söylenenler veya bu biraz belki ifadem ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir.  İçişleri Bakanımızın Trabzon’daki konuşmasında belli bir yerinde bir duygusallık şahsıyla alakalı olabilir ama ben de kendisiyle dün akşam görüştüm böyle bu trollerin yapmış olduğu açıklamalardaki bu tür kabine vesaire filan, bunlarla alakalı hiçbir şey söz konusu değil. Arkadaşımızın böyle istifası vesaire bu tür şeyler asla söz konusu değil. İşte bu trol ahlaksızlıkları ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini, beraberliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’yi troller idare etmeyecek, Türkiye’yi biz idare ediyoruz, biz idare etmeye devam edeceğiz.”

Erdoğan’a Sürpriz Pasta

Öte yandan gazeteciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 64. yaş gününü kutladı. Erdoğan, “64 yaşında kendinizi nasıl hissediyorsunuz” sorusuna “Siz nasıl görüyorsunuz” şeklinde yanıt verdi. “Gayet genç ve sağlıklı” yanıtını alan Erdoğan “Aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bak bir seyahate çıkıyoruz dört ülke” dedi. Erdoğan, gazetecilerin kendisi için aldığı doğum günü pastasını besmele pastasını kesti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.