Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan TRT Yanıtı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, enerji payı gelirlerinin, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununun ilgili hükmü gereği tahsil edilmekte olan yasal bir yükümlülük olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in elektrik enerjisi hasılatından alınan TRT payı ile diğer paylara ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun, statüsünün Anayasa ile belirlendiğini ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu ile kurulmuş özerk ve tarafsız bir kamu hizmeti yayıncısı olduğunu belirten Oktay, “Anayasal özerklik ve tarafsızlığın sağlanabilmesini teminen, Kurumun gelir kaynakları dünyadaki diğer kamu hizmeti yayıncılarında olduğu gibi yasal güvence altına alınmıştır. Bu doğrultuda enerji payı gelirleri, 3093 sayılı Türkiye Radyo- Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununun ilgili hükmü gereği tahsil edilmekte olan yasal bir yükümlülüktür. Kurumun finansal durumuna ilişkin bilgiler her yıl hazırlanan faaliyet raporlarında yer almaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.