Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

“Daha Karar Verilmemiş Ama Maltepe Cezaevinde Özel Yer Hazırlanıyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Düşünün bir kişi yargılanırken henüz daha karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevinde özel yer hazırlanıyor, çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor, ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor ve bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü'nün 12. gününe Bolu Dağkent mevkiinden başladı.

Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşüne başlamadan önce şu açıklamaları yaptı:

“Ülkeye adalet gelsin istiyoruz. Adaletli bir Türkiye istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Birlikte yaşamayı istiyoruz. Dün bir duyum aldık gerçekten son derece üzüldüm. Düşünün bir kişi yargılanırken henüz daha karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevinde özel yer hazırlanıyor, üç oda hazırlanıyor, odanın ufak tefek eksiklikleri gideriliyor, çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor, ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor ve bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Ve bizim bu yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Mahkeme karar verecek ama kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Nerede yatacağı belirleniyor, nerede kalacağı belirleniyor, odanın ufak tefek ihtiyaçları gideriliyor, Ankara’dan geliyorlar odalara bakıyorlar nedir ne değildir diye ve dolayısıyla bu bizi derinden yaraladı. Ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bize gösterdi.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.