Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Davutoğlu: Paralel Yapının PKK'dan Bir Farkı Yok

AK Parti'nin grup konuşmasında partililere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paralel Yapının da PKK’dan bir farkı olmadığını söyledi.

Davutoğlu, “Bizim gözümüzde Paralel Yapı ile bölücü terör örgütü arasında herhangi bir fark yoktur. Her ikisi de devlet düşmanıdır, millet düşmanıdır, demokrasi düşmanıdır. Her iki örgüt de Türkiye'yi tökezletmek isteyen odakların taşeron olarak kullandıkları birer kukladır” diye konuştu.

Başbakan konuşmasının başında grup toplantısına katılan ve teröristler tarafından kaçırılan Erzurum İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya’ya "Hoşgeldin" dedi.

Davutoğlu, “Salih Zeki Bey, hain terör örgütü tarafından kaçırıldı ama kahramanca onlara da ders vererek özgürlüğüne kavuştu. İlçe başkanımızı ve ailesini ayakta alkışlıyorum" diye konuştu. Çetinkaya, Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasında bir noktada otomobili durdurularak terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılmıştı.

 

AK PARTİ GRUBU TÜM TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYOR

 

Davutoğlu'nun ana gündemi PKK’nın saldırıları oldu. Terör örgütünün AK Parti’yi saldırdığını belirten Davutoğlu, “Biliyorlar ki AK Parti grubu tüm Türkiye'yi temsil ediyor. Bize ne baskı yaparlarsa yapsınlar, AK Parti teşkilatı tüm gücüyle ayaktadır ayakta olacaktır. Doğu ve Güneydoğu'da insanlarımız terör örgütüne asla destek olmayacaklarını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Halka zulüm eden terör örgütüne asla geçit vermeyen Diyarbakırlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz mübarek cuma gününü Sur'da geçirdik. Hiçbir ön hazırlık olmadan binlerce Diyarbekirli kardeşlerimin Ulucami önünde toplanmasında duygularımı tarif edemem. Önceden hiç planlanmamış ama meydanın hınca hınç dolduğu bir miting yapmak durumunda kaldık. Her bir Diyarbekirliye, her bir vatandaşımıza sahip çıkacağız.Öyle ki biz gitmeden önce günlerce bizi protesto etmek için gösterilere çağırdılar. ‘Başbakan Diyarbakır'a geliyor kepenk kapatın’ dendi. Halk ise ‘Başbakan Ankara'dan geliyor’ dediler ve bağırlarını açtılar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz asla korkmadık, asla da korkmayacağız” açıklamasını yaptı.

AK Parti’nin iktidara geldiği günden beri, Türkiye'nin terör belasından kurtulması için çaba harcadığının altını çizen Başbakan Davutoğlu, şartlar ne ise yapmaktan çekinmediklerini  fedakârlık üstlenmekten ise kaçınmadıklarını söyledi.

Davutoğlu, “Çatışmaların durması, milletimizin huzur ve emniyete kavuşması için güçlü bir devletin yapması gerekeni yaptık. Biz huzur ortamı sağlarken, PKK terör örgütü çukur kazarak, hendek kurarak yeni bir süreç başlattı. Biz de her tehdide karşı yapılması gerekeni yaptık. Ve tarihin en büyük terörle mücadele operasyonlarını başlattı. Türkiye dün sürdürdüğü çözüm sürecinde nasıl doğru bir siyaset izliyorsa, bugün de terörle mücadelede doğru bir operasyon izliyordur. Milletimiz de bu iki sürece büyük bir destek vermiştir. Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla da olmayacaktır” diye konuştu.

Terörle mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini anlatan Davutoğlu, “Biz teröre karşı da terörün açtığı yaraları sarmak için de vatandaşlarımızın yanındayız. Medeniyetimizin ışık şehri Diyarbakır'ı asla onlara teslim etmedik, etmeyeceğiz. Nasıl yüreğimiz son ana kadar ayrılmaz bir parçaysa Sur'da Diyarbakır da bu vatanın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

Sur’u yeniden inşa edeceklerini bir kez daha yineleyen Başbakan, önceliklerinin; Sur'daki vatandaşların her birini ev sahibi yapmak, kira öder gibi taksit ödemelerini sağlamak olduğunu söyledi.

 

''BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEDİK''

Son günlerde şahsı ve hükümetin terörle mücadeledeki kararlılığını sorgulamaya çalışan bazı fitne tacirlerinin harekete geçtiğini dile getiren Davutoğlu, 7 şehit verildiği gün bazı çevrelerin Diyarbakır’a gideceğinden vazgeçeceğini ama yanıldıklarını vurguladı. “Bir an bile tereddüt etmedik” diyen Başbakan, “Kimseden korkmadığımızı gösterdik” dedi. Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz şehitlerimizle uğraşırken birileri fitnenin peşindeydiler. Bütün bunları sorumsuz bir şekilde bizim karnemizi sorgulama cüreti gösterenlere hatırlatmak için söylüyorum. Ankara'dan çıkamayanlar, terör örgütüne casusluk yapanlar bunun hesabını verecek. Bizim terörle mücadelemizdeki başarımızdan iki kesim rahatsız oldu. Terörle mücadele konusunda şahsımın ve hükümetimizin üstlendiği risklerin binde birini üstlenmeyen kararlılığımızı sorgulamaya kalktılar. Tüm riskleri göze alarak, 23 Temmuz günü Başbakanlık direktifi olarak güvenlik güçlerine ilettim. Meclis'te çoğunluğa sahip olmayan bir hükümetin başındaydım. 7 Haziran akşamı baykuşlar bulundukları yerlerden öterken, biz bir an bile bu ülkeyi sahipsiz bırakmayız demiştik. O gün ne kadar kararlıysak, bugün de o kadar kararlıyız.

“10 Nisan'da Erbil'e, 1 Mayıs'ta da Ercan Havalimanı'na uluslararası seferler başlatacaklarını belirten Başbakan Davutoğlu, “Hem Irak'a hem de KKTC'ye uçuşlar başlayacak. Böylelikle Diyarbakır Havalimanı uluslararası bir kimliğe sahip olacak” diye konuştu.

 

Başbakan, 11 Nisan'da Bakanlar Kurulu toplantısını Şanlıurfa’da yapacaklarını açıkladı. TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta yasalaşması beklenen ve Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören düzenlemenin de 11 Nisan’a yetiştirilmesi amaçlanıyor.

 

PARALEL YAPININ DA PKK’DAN BİR FARKI YOK

Davutoğlu, Paralel yapının da PKK’dan bir farkı olmadığını belirterek, “Bizim gözümüzde Paralel Yapı ile bölücü terör örgütü arasında herhangi bir fark yoktur. Her ikisi de devlet düşmanıdır, millet düşmanıdır, demokrasi düşmanıdır. Her iki örgüt de Türkiye'yi tökezletmek isteyen odakların taşeron olarak kullandıkları birer kukladır” dedi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD gezisi sırasında yaşanan olayları anımsatarak,  “Seyahat PKK'lı hainlerin, paralel hainlerin, ASALA hainlerin, ulusalcı hainlerin nasıl bir araya geldiklerini gösterdi. Terör paçavrası altında eylem yapan paralel çetesinin eylemlerini hepiniz gördünüz” diye konuştu.

Paralel yapı ile mücadele konusunda yeni bir adım attıklarını ise Davutoğlu şöyle açıkladı:

“Gevşekliğe müsamaha göstermeyecek koordinasyonu hayata geçirdik. Bizim için paralel yapı ile terör örgütü arasında bir fark yoktur. Devleti ele geçirmeye çalışan bu örgütle, PKK'ya karşı yürütülen mücadele gibi kararlılıkla sürdürülecektir.”

 

YENİ ANAYASA 

Başbakan Davutoğlu, yeni anayasa yapımı konusunda parti içerisinde kurulan komisyonun çalışmalarına hız verdiğini belirterek, en kısa sürede yazımına başlayacaklarını belirtti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CcC Orhan Sayar CcC 4 yıl önce

İHA muhabiri İsmail Güneş'in çenesini kıran FETÖ'nün,21 günlük öğretmen Neşe Alten'i vicdansızca şehit eden PKK'lı namertlerin hesabı kapatılmaya devam edilmelidir,vurup vurup inletmeliyiz, Pensilvanya'yı ve Kandil'i dinletmeliyiz