Davutoğlu'ndan 27 Aralık Mesajı

Davutoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında “Gazi Mustafa Kemal’in beraberinde Heyet-i Temsiliye üyeleri ile 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişi İstiklal Mücadelemiz açısından bir dönüm noktası olmuştur” diyen Davutoğlu, millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve İstiklal mücadelesinin esasları gibi önemli hususların, bu adımla hayatiyet kazandığını belirtti.

Davutoğlu, mesajında şöyle konuştu:

“Bu itibarla Ankara; Milli Mücadelemizin sevk ve idare edileceği, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının destansı bir milli direnişe liderlik edecekleri yer olmuştur.

Böyle hayati bir vazifeye ev sahipliği yapan Ankara; daha sonra Başkent sıfatıyla taçlanarak, genç cumhuriyeti ve millet iradesini tüm dünyada temsil etmiştir.

Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını; Ankara’ya gelişlerinin yıl dönümünde saygıyla anıyorum.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.