Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir

Davutoğlu'nun Yetkisi MKYK'ya Alındı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bugün alınan kararla MKYK tekrar kendi yetkisini geri almıştır. Bunun bir değişiklik çok radikal bir tutum vesaire gibi ele alınması doğru değil” dedi.

AK Parti MKYK toplantısının ardından genel merkezde, parti sözcüsü Çelik basın toplantısı düzenledi.

MKYK toplantısında bir karar alındığının altını çizen Çelik, teşkilatlarla ilgili başkan ataması, geçici yönetim kurulu oluşturulması ve kongrelerinin yaptırılması gibi yetkilerin MKYK’ya ait olduğunu belirterek, “MYKY bu yetkisini teşkilat başkanımıza devretmişti. Bugün alınan kararla bu konuların teşkilatla ilgili konuların daha yoğun ve daha açık tartışılması daha detay tartışılması için bu yetki tekrar MKYK’ya alınmıştır. MKYK tekrar kendi yetkisini geri almıştır. Bunun bir değişiklik çok radikal bir tutum vesaire gibi ele alınması doğru değil. Bu teknik bir meseledir. AK Parti açısından teşkilatlar AK Parti siyasetinin ana dinamiğidir. Teşkilat meselelerinin MKYK’da daha derinlemesine daha geniş bir takvimle ele alınması için böyle bir düzenleme yapılmıştır” açıklamasını yaptı.

AK Parti’nin içinde bir krizin olup olmadığı sorularının kendisine sorulduğunun altını çizen Çelik, “AK Parti, MYK’sı MKYK’sı, teşkilatı Bakanlar Kurulu yekparedir, bir ve bütündür. Herhangi bir kriz yok. Şu anda böyle bir durum yok” ifadesini kullandı.

 

YENİ ANAYASA'DA TEMEL HAKLAR BİTMEK ÜZERE

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Yeni Anayasa hakkında, “Temel haklar kısmının yazımı hemen hemen bitmek üzere. Diğer alanlarda da hem değerlendirme çalışmaları hem yazım çalışmaları sürüyor. Bu takvimimiz aksamadan bu ayın içerisinde belli bir aşamaya ulaşmış olacağız” dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen MKYK toplantısının ardından, AK Partili Çelik basın toplantısı düzenledi. Kut'ül Amare anmasının Çanakkale Zaferi’ni unutturmak amacıyla düzenlendiği iddialarına cevap veren Çelik, “Çanakkale de, Kut'ül Amare de, Galiçya cephesi de diğer pek çok olayda hepsi bizi biz yapan tarihsel sürecin parçalarıdır. Hepsine bir bütün olarak bakmak gerekir. Hiçbirini diğeri ile yarıştırmak gibi bir gaye içerisinde olmamak, birilerini öne çıkarıp diğerlerini unutturmak şeklinde yaralı bilinç gölgelerinden kurtulmak gerekir” dedi.

 

“BU MÜCADELE DEMOKRASİMİZİ KORUYOR”

MKYK toplantısında İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bir sunum yaptığını ifade eden AK Partili Çelik, şunları söyledi:

“Türkiye’nin terörle mücadelesi ne kadar zaruri ne kadar zorunlu ve bundan sonrasında da ne kadar aynı kararlılıkla sürdürülmesi mecburi olan bir mücadeledir. Çünkü bazı çevreler sanki ortada terör örgütünün bir vahşeti yokmuş gibi hükümet kendi kendisine bir çatışma ortamı başlatmış gibi bir dil kullanıyorlar. Bu bir çatışma ortamı değildir. Türkiye’nin meşru haklarını, meşru toplumsal zeminini, meşru Anayasal düzenini korumak için başlattığı meşru bir mücadeledir. Bu mücadele demokrasimizi koruyor. Bu mücadele toplumsal barışımızı koruyor, bu mücadele sokaktaki vatandaşımızı koruyor.”

 

“TÜRKİYE’DE İKİ EŞİT TARAFIN BİR ÇATIŞMASI YOK”

Türkiye’de iç savaşın olmadığını vurgulayan Çelik, “Türkiye’de iki eşit tarafın bir çatışması yok. Türkiye’de meşru güçlerin, Milletten yetki almış hükümetin verdiği emirle güvenlik güçlerinin yürüttüğü ve terör örgütüne karşı, gayrı meşru bir yapıya karşı, gayri ahlaki, gayrı insani şekilde davranan bir yapıya karşı meşru mücadelesi vardır” şeklinde konuştu.

 

YENİ ANAYASA

“Yeni Anayasa konusunda üç ana alanda birincisi temel haklar kısmı, ikincisi kuvvetler ayrılığı ve denge denetim sistemleri, üçüncüsü yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığı gibi üç ana alanda konu başlıkları ele alınıyor. Temel haklar kısmının yazımı hemen hemen bitmek üzere. Diğer alanlarda da hem değerlendirme çalışmaları hem yazım çalışmaları sürüyor. Bu takvimimiz aksamadan bu ayın içerisinde belli bir aşamaya ulaşmış olacağız. Anayasa taslağı ortaya çıkmış olacak.”

 

“AK PARTİ BU KOMİSYONLARI ÇALIŞTIRACAK”

Anayasa Komisyonu’nda çıkan kavgaya ilişkin değerlendirmelerde buluna Çelik, kavgayı kınadığını söyleyerek, “Söyleyecek sözü olmayanlar orada bir kere daha bu şiddete başvurmuş gözüküyorlar ama her halükarda geçmişte olduğu gibi AK Parti bu komisyonları çalıştıracak, Meclis’in herhangi bir şekilde kilitlenmesine, komisyonların ve Genel Kurul’un kilitlenmesine müsaade etmeyecek” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.