Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Demirtaş: Görüşme Tekrar Gündeme Getirilmeli

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun iptal ettiği Anayasa görüşmelerinin tekrar gündeme alınması gerektiğini belirterek "Biz görüşme taraftarıyız" dedi.

Diyarbakır'da konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iptal ettiği randevunun tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini belirtti. Demirtaş, yeni anayasayla ilgili "Yeni anayasa ve Kürt sorununun çözümü için biz görüşme taraftarıyız. Ne olursa olsun siyasetçiler konuşabilmeli. Ben bu konuda ısrarcıyım" diye konuştu.

İHANET SUÇLAMALARINA CEVAP

Demirtaş, özellikle kendisine yöneltilen ihanet suçlamalarına yönelik, "Bizim öyle gizli saklı bir hedefimiz yoktu. Aynen şunu söyledik: Türkiyelileşmek, Türkleşmek değil, Türkiyelileşmek diğer partilere benzemek de değil. Türkiye çok renkli, çok kimlikli, çok dilli ve çok kültürlü bir ülkedir. Türkiyelileşmek de partiyi buna uygun hale getirmektir. AKP, MHP ve bir kısım pişman aydının HDP'den beklediği şey, Kürtleri Ankara'daki Türkleştirme politikasına teslim etmemizdi herhalde. Burada sorun Kürtlerden kaynaklı değil, sorun Türkiye'nin batısından kaynaklı" cevabını verdi.

"BİZ HDP OLARAK BOYUN EĞMEYİZ"

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyalog ve müzakere çağrılarımıza gece gündüz hakaretle, ağır saldırılarla cevap veren ve bizi temizlemekten söz edenlere karşı biat edecek değildik. Biz halkımızla birlikte bir direniş, mücadele yürütüyoruz. Gelin hep beraber özgürlük için HDP'de mücadele edelim dedik. Gidip Saray'ın önünde mum yakıp diz çöküp yalvarsanız da gazabından kurtulamayacaksınız. Bari dik durun. Biz HDP olarak boyun eğmeyiz. Siz de dik durun onurunuzla yaşayın. Siz korkuyorsunuz diye bize de teslim olmayı önermeyin."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.