Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Demirtaş'tan

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Parlamentoda vicdanlı milletvekilleri çıkıp hayır oyuyla bu komployu durdurma sürecinde bize destek olmazlarsa 330’u ya da 267’yi bulursanız bizi kendi bağımlı mahkemelerinizde yargılamanıza izin vermeyeceğiz. Tek bir arkadaşımız ifade için çağrıldığında ne savcılığa, ne polise, ne askere gitmeyeceğiz. Gitmeyeceğiz ama siz zorla götürmek mi istiyorsunuz, siz bilirsiniz. Öyle bu iş tereyağından kıl çeker gibi sizin arzu ettiğiniz mecrada yürümeyecek” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin grup toplantısında hitap etti. 3 Mayıs’ın Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlandığını anımsatan Demirtaş, “Tabi ülkemize çok yabancı bir kavram basın özgürlüğü günü. Burada aramızda çok sayıda basın mensubu var. Havuzda ters yüzenler hariç bu ülkede basın özgürlüğünün zerresini hissetmeyen binlerce basın mensubu var. Havuz medya çalışanları da dahil basın özgürlüğünü tatmıyorlar. Havuz medyasının dediğim gibi sırt üstü yüzme keyfine erişenler aylık 100 bin dolar maaşla tetikçilik yapanlar hariç bu ülkede maalesef basın özgürlüğü hiçbir basın emekçisi açısından geçerli değil” dedi.

 

 

“TOPLUMUN SOKAKLA BAĞINI KESMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İçişleri Bakanlığı’nın gerçekleştirilecek mitinglerin güvenliğini sağlamakla görevli olduğuna dikkati çeken Demirtaş, “Fakat Diyarbakır’da, Urfa’da, Antep’te, Kilis’te, İzmir’de, zaman zaman Adana’da yapıldığı gibi gösteriler yasaktır diye olağanüstü hal ilan ediyorlar neredeyse. Güvenliğini sağlayamayız tehdidiyle toplumun sokakla bağını kesmeye çalışıyorlar. Ama her türlü tehdide rağmen başaramadılar” ifadelerini kullandı.

 

 

“BARİ AÇIKLAMAYI BİRKAÇ GÜN SONRA YAPIN”

Demirtaş, IŞİD mevzilerinden atılan roket mermilerinin Kilis’e düşmesine ilişkin şunları söyledi:

“Her nedense durup dururken kilise düşen roket meselesi. Arkadaş öyle bir roket yapmışlar ki her yere giderken hedefe gidiyor, Kilis’e yanlışlıkla düşüyor. Böyle bir roket yapmışlar. 60 roket sadece birkaç ayda Kilis’e atıldı. Şu barbar tecavüz ordusu bunu göstere göstere yapıyor fakat her seferinde Genelkurmaydan ya yarım saat sonra ya da bir saat sonra, ‘IŞİD hedefi vurulmuştur, 300 IŞİD örgüt üyesi öldürülmüştür” diye. Böyle bir akılsızlık olur mu? Bari açıklamayı birkaç gün sonra yapın. Ne zaman vurdunuz, ne zaman cenazeyi saydınız? Bütün ülke büyük bir aldatmacayla karşı karşıyadır.”

Hükümetin IŞİD’e terör örgütü demekten imtina ettiğini savunan Demirtaş, “Onlar saraydaki zatın ve Ahmet Davutoğlu’nun öfkeli çocukları. Bu yüzden kızamıyorlar. Bu yüzden bir türlü ‘IŞİD Kilis’i vurdu’ diyemiyorlar” dedi.

 

 

“HDP OLDUĞU SÜRECE BU DARBE AMACINA ULAŞAMAZ”

“Darbe yaptım artık bunu tamamlamam lazım diye düşünüyor” diyen Demirtaş, “HDP olduğu sürece bu darbe amacına ulaşamaz. Fakat bunu halka herhalde benim anlattığım gibi anlatamaz. Ey halkım ben darbe yaptım önümde de HDP’liler engel o yüzden dokunulmazlıklarını kaldıracağız. Onları parlamentodan tasfiye ettikten sonra da Çin malı milliyetçi partiyle ortak yeni anayasa yapıp başkanlığı kuracağız diyecek hali yok herhalde” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÜÇ YANLIŞ BİRLEŞMİŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Dokunulmazlık teklifi görüşmelerinde AK Parti, CHP ve MHP’nin bir araya gelerek HDP’ye karşı birleştiğini ileri süren Demirtaş, “Saray beslemeleri gibi onun listelerinden gelmiş olan, hiçbir şekilde de anayasa nedir bilgisi olmayanlar sadece milletvekillerine saldırarak, linç etmeye çalışarak bu süreci yürütme gayreti içinde oldular. Öyle bir noktaya getirdiler ki sanki biz gerçekten kendimiz için korkuyoruz da dokunulmazlıkların kaldırılmasını durdurmaya çalışıyoruz. Dokunulmazlık falan kaldırılmıyor. Bu bir darbe süreci biz buna engel olmaya çalışıyoruz. Dün komisyonda büyük bir iş başarmış gibi birbirlerini kutluyorlar. Şimdi biz olacaklardan korkmasak evet oyu verip süreci hızlandırabiliriz. Fakat bizim halka verdiğimiz sözler var. Bunu düşünüyoruz böyle olunca elimizden geleni yapmalıyız diyoruz. Üç yanlış birleşmiş bir doğruyu götürmeye çalışıyorlar” dedi.

 

 

“PARMAK SİZDE KOL SİZDE SAYI SİZDE GÜCÜNÜZ YETERSE KALDIRIRSINIZ”

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını destekleyenlere dokunulmazlık teklifi TBMM Genel Kuruluna geldiğinde, “Parmak sizde kol sizde sayı sizde gücünüz yeterse kaldırırsınız” çağrısı yapan Demirtaş konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bunların adı dokunulmazlıkların kaldırılması değil HDP’yi tasfiye etme yasasıdır. Dokunulmazlıklar kaldırılmak istemiyorsa biz hazırız. Teklifimiz halen geçerli. Anayasa değişiklik teklifimiz 83. Madde bütün dokunulmazlıkları süresiz kaldırılmasını öneriyoruz. Bunlar geçici kaldırmak istiyor biz süresiz diyoruz. Bizim teklifimiz sizinkinden daha radikal. Çünkü sizinki de kaldırılıyor. Onların yaptığı dokunulmazlıkların kaldırılması falan değil. Bir grup milletvekilinin AKP yargısı, hukuk komisyonu haline gelmiş mahkemelerin önüne atıp linç ettirmeye çalışacaklar. Ortada siyasi bir komplo, siyasi bir hamle var. Peki biz buna sessiz mi kalacağız, hayır. Parlamentoda vicdanlı milletvekilleri çıkıp hayır oyuyla bu komployu durdurma sürecinde bize destek olmazlarsa 330’u ya da 267’yi bulursanız bizi kendi bağımlı mahkemelerinizde yargılamanıza izin vermeyeceğiz. Tek bir arkadaşımız ifade için çağrıldığında ne savcılığa, ne polise, ne askere gitmeyeceğiz. Gitmeyeceğiz ama siz zorla götürmek mi istiyorsunuz, siz bilirsiniz. Tutuklamak mı istiyorsunuz, siz bilirsiniz. Ama biz tıpış tıpış ağamızla gitmeyeceğiz. Öyle bu iş tereyağından kıl çeker gibi sizin arzu ettiğiniz mecrada yürümeyecek. Bu parlamento sizin babanızın malı değil halkın malıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.