Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor İzmir depremi Ferhat Pişmaf Saadet Alpago kimdir Ayça Aykaç Kimdir?

"Demokrasiyi İçselleştirmemiş Olmanın Somut Bir Göstergesidir"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Gaggenau kentindeki Türklere hitap edeceği konuşmasının iptal edilmesi üzerine açıklama yaptı.

Bakan Bozdağ, gerekli izinlerin alındığı toplantıya saatler kala belediyenin aldığı bir kararla otopark yetersizliğini gerekçe göstermek suretiyle toplantı yapılmasının iptal edildiğini belirterek, toplantının başka bir yerde yapılması için araştırma yapıldığını, oralarda da polisin engel çıkardığını söyledi. Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle ifade etmek isterim ki, her defasında insan hakları, demokrasi, ifade hürriyeti üzerine konuşmalar yapan ve kendileri dışında herkesi bu konudaki eksiklikleriyle suçlayan ve bunu eleştiri haline getiren Alman makamlarının, Türk toplumunun bir toplantı yapmasına tahammül etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir. Kusura bakılmasın, çok net bir şekilde söylüyorum, bu demokrasiyle, ifade hürriyetiyle izah edilebilir bir şey değil. Bir bakanın kendisini ifade etmesine izin vermeyen bir demokrasi olabilir mi? Maalesef bugün bunu yaşadık. Daha önce de bunun örneklerini gördük. Sayın cumhurbaşkanımız video konferans yoluyla Almanya’daki Türk toplumuna hitap edecekti ama buna izin verilmedi. Ama terörist başı Murat Karayılan’ın Kandil’den video konferans yoluyla Almanya’daki taraftarlarına ifade edebilme imkanı tanındı. Teröristler kendini ifade edebiliyor, onlar için toplantı hakkı var, gösteri hakkı var ama demokratik bir ülkenin bakanı, bir toplantıda görüşlerini açıklamasına imkan ve izin verilmiyor. Bu ne biçim bir demokrasidir ki teröristler için her şey serbest, her türlü özgürlük, himaye, destek var ama meşru hükümetler için, sadece görüşünü söylemek isteyenler için büyük engeller çıkarılıyor ve bunlara izin verilmiyor. Bunun adı demokrasi değildir. Bu demokrasiyi içselleştirmemiş olmanın somut bir göstergesidir.”

Bozdağ ayrıca, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin programının da iptal edildiğini duyduğunu sözlerine ekledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.