Destici, Bütçeye EYT’nin Eklenmesini Önerdi

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, bütçeye emeklilikte yaşa takılanlar ile 3600 ek göstergenin eklenmesini istedi.

Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bütçeye eklenmesini istedikleri iki hususun olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Bunlardan bir tanesi emeklilikle yaşa takılanların mağduriyetini giderecek bir bütçeye ekleme. İkincisi de 3600 ek gösterge sözü verilen ya da bunu hak eden kesimlerimiz var. Öğretmenlerimiz, din görevlilerimiz, hemşirelerimiz, polislerimiz ve uzman çavuşlarımız. Bunlar için de bizim mutlaka bu bütçede bu hususun da göze alınmasını ve bütçe de buna da yer verilmesini biz BBP olarak arzu ediyoruz.”

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ İÇİN TEKLİF

Özel güvenlik görevlileriyle ilgili kanun teklifi hazırladığını ifade eden Destici, istedikleri değişikleri şöyle anlattı:

“Ülkenin güvenlik ve esenliği, devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmeti görülmesi durumunda kamuoyunda taltif olarak adlandırılan para mükafatı hükümlerinden faydalandırılması yönünde bir düzenleme talep ediyoruz.

Görevi başında yaralanan, engelli hale gelen veya ölen özel güvenlik görevlisinin mirasçılarına ödenecek olan tazminatlar ve şehitlik, gazilik hakkının verilmesine ilişkin hükümlerin ilgili kanunlarına eklenmesine ilişkin düzenlemeler talep ediyoruz.”

Bir basın mensubunun yerel seçimlere ilişkin sorusuna Destici, “Bu hususta almış olduğumuz belli kararlar var. Bunlardan birincisi BBP’nin bu yerel seçimlere kendi ad ve amblemi ile katılacağı hususudur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali ugurlu 5 yıl önce