Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Didem Engin Staj Mağdurlarının Sesi Oldu

Gelin, sosyal devlet ilkesine aykırı bu haksızlığa son verelim diyen CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, “Staj süreleri sigortalılık borçlanma kapsamında sayılsın ve staj sigorta başlangıç tarihleri emeklilik hesaplamasında da başlangıç tarihi olarak kabul edilsin” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, kamuoyunda 'staj mağdurları' olarak bilinen vatandaşlarımızın taleplerini gündeme getirerek bütçe görüşmeleri öncesi staj mağduriyetine son verilmesi için Meclis'teki tüm partilere seslendi.

Kamuoyunda 'staj mağdurları' olarak bilinen vatandaşlarımızın yıllardır seslerini Hükümet'e duyurmaya çalıştıklarını ve çok basit bir talepleri olduğunu söyleyen Didem Engin, "Aday çırak, çırak veya mesleki staj olarak çalıştıkları sürelerin sigortalılık borçlanma kapsamında sayılmasını ve staj sigorta başlangıç tarihlerinin emeklilik hesaplamasında da başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyorlar" dedi.

HEM MESLEKLERİNİ ÖĞRENİYORLAR, HEM ÜLKEMİZİN GAYRİ SAFİ MİLLİ HASILASINA KATKI SUNUYORLAR

"'Staj mağdurlarının yaptıkları stajları sırasında hem mesleklerini öğrendiklerini, hem de fiilen çalışarak ülkemizin gayri safi milli hâsılasına katkı sunduklarını söyleyen Didem Engin, "'Staj mağdurlarının sesini daha önce de Meclis'te dile getirmiş, sosyal devlet ilkesine aykırı bu düzenlemenin son bulması gerektiğini belirtmiştim" diye konuştu.

GELİN BU HAKSIZLIĞA SON VERELİM!

Ancak aradan geçen onca zamana rağmen, ne yazık ki Hükümet tarafından olumlu bir adım atılmadığını belirten Didem Engin, "Bütçe görüşmeleri öncesinde bu talebi tekrar hatırlatıyorum ve tüm partilerimize çağrı yaparak gelin bu haksızlığa son verelim diyorum" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mæhd19 6 yıl önce

staj sigortası mağdurlarının mağduriyeti sona erdi ! :) bu haberi sosyal medyada yayın :)

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/12/20171205-2.htm

orijinal metinden alıntı ;

?(1) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının

(a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için çalışmaya, meslekî ve teknik

eğitime, meslekî ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da

alan eğitimine, staja veya bursiyer olarak göreve başladıkları tarihten

itibaren sigortalı hak ve yükümlülükleri başlar.?