Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım çukurova belediyesi operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

Diyanet İşleri Başkanlığından Diğer Kurumlara 5 Bin 423 Personel Geçiş Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2002 yılından bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığından diğer kurumlara toplam 5 bin 423 personelin geçiş yaptığını bildirdi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, soru önergesinde 2002 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığında göreve başlayıp başka kurumlara atanan kişi sayısını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Bozdağ, bütün kamu kurumlarında olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nda da gerekli şartları taşıyan personelin diğer kurumlara geçmesinin mevzuat çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, Devlet Memurları Kanununun “Memurların bir kurumdan diğerine nakilleri” başlıklı 74. maddesine dikkat çekti.

YAKLAŞIK 4 BİN KİŞİ ÖĞRETMEN OLDU

Soru önergesinde belirtilen dönemde diğer kurumlara muvafakat yoluyla geçen toplam personelin yaklaşık yüzde 70’inin (3 bin 771 kişi) Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak naklen geçiş yaptığını kaydeden Bozdağ, “Öğretmen olarak muvafakat yoluyla geçiş yapanlar, öğretmenlik kadrosuna atanmada aranan eğitim ve pedagojik formasyona sahip olma şartlarını taşıyan ve anılan Bakanlıkça öğretmen olarak atanması yönünde Başkanlığımızdan muvafakatı talep edilen personeldir” dedi.

Bozdağ, 2002 yılından bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığından diğer kurumlara toplam 5 bin 423 personelin geçiş yaptığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.