Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

"Doğu Akdeniz'de Kuru Gürültüye Pabuç Bırakmadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Doğu Akdeniz’de araştırma ve sondaj faaliyetlerimize başlayınca, karşımıza bölgede hesabı olan güçler çıktı. Avrupa Birliği de Rumların yanında yer alarak bu husumet çemberinde yerini aldı. Ülkemize yönelik ithamların ve tehditlerin bini bir para, elbette kuru gürültüye pabuç bırakmadık, mücadeleyi bir an bile gevşetmedik. Öyle ki, gemilerin borda bordaya geldiği anlar yaşandı, buna rağmen asla geri adım atmadık ve kendi planımızı uygulamaya devam ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Güneysu Konakları önünde düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşlara hitap etti.

Rizelilere 31 Mart seçimlerinde AK Parti’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rize bu seçimlerde de yine Türkiye birincisi olarak AK Parti’yi zirveye taşıdı, hemşerilerim kendilerine yakışanı yaptı. Biz de her zaman olduğu gibi budan sonra da Güneysu’muza, diğer tüm ilçeleriyle Rize’mize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Bugün Rize’de yatırım tutarı 1 milyar 103 milyon lira olan 28 projenin toplu açılışını yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından inşa edilen Güneysu Konakları’nın 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ayrıca iktisadi ve idari bilimler fakültesi, hukuk fakültesi, turizm fakültesi, tıp fakültesi, klinik simülasyon eğitim merkezi ve Ali Hazar Karaahmetoğlu Camii’nin de hizmete girdiğini bildirerek, ÇAYKUR’un 633 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirdiği çay paketleme fabrikasının da açılışını yaptıklarını kaydetti.

Çeşitli kurumların hizmet binaları, altyapı, çevre düzenlemesi, spor tesisi, okul gibi kamu yatırımlarının resmî açılışlarının da bugün gerçekleştirildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda Rize’ye 18 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

“DOĞU AKDENİZ HERKESİN ETRAFINDA KENETLENMESİ GEREKEN BİR KONU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de hem kendi menfaatlerini korumanın hem de Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin haklarını müdafaa etmenin mücadelesini verdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Soruyorum size, Türkiye’de bundan daha millî bir mesele olabilir mi? İçerideki tüm tartışmaların ötesinde, etrafında kenetlenmesi gereken daha önemli bir konu olabilir mi? Ama maalesef biz ülkemizde bunu sağlayamıyoruz, çünkü bizde CHP diye bir parti var, onun başındaki zat ve şürekâsı hep başka yoldan gidiyor. Bu ekip terör örgütleriyle mücadelemizden Doğu Akdeniz’deki haklarımızın korunmasına kadar her konuda ülkemizin ve milletimizin değil, karşımızdakilerin yanında saf tutuyor. Son olarak Doğu Akdeniz meselesinde yine tıynetlerini belli ettiler. Biliyorsunuz daha önce de aynı meseleyi güya sondaj gemilerimizin ve faaliyetlerimizin maliyeti üzerinden Rum ağzıyla Mecliste gündeme getirmişlerdi. Yunan gazetelerine manşet olmak için kendi ülkelerine iftira atmaktan çekinmemişlerdi.”

“DOĞU AKDENİZ’DE SONDAJ GEMİLERİMİZ FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜYOR”

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de iki sondaj, iki araştırma gemisiyle faaliyetlerini yürüttüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu gemilerle Doğu Akdeniz’de araştırma ve sondaj faaliyetlerimize başlayınca, karşımıza bölgede hesabı olan güçler çıktı. Avrupa Birliği de Rumların yanında yer alarak bu husumet çemberinde yerini aldı. Ülkemize yönelik ithamların ve tehditlerin bini bir para, elbette kuru gürültüye pabuç bırakmadık, mücadeleyi bir an bile gevşetmedik. Öyle ki, gemilerin borda bordaya geldiği anlar yaşandı, buna rağmen asla geri adım atmadık ve kendi planımızı uygulamaya devam ettik. Araştırma ve sondaj gemilerimiz deniz ve hava kuvvetlerimizin unsurları eşliğinde bölgede belirlediğimiz alanlardaki çalışmalarını sürdürüyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’de petrol veya doğal gaz bulunduğunda bugün Türkiye’ye karşı ileri-geri konuşanların hepsinin Türkiye’nin kapısında sıraya gireceğini belirterek, “Türkiye jeopolitik, siyasi, askerî gücünü enerji kaynaklarının desteklediği ekonomik gücüyle tahkim ettiğinde, Rabbimin inayetiyle önümüzde duracak kimse kalmaz. Bunu engellemeye CHP’nin de al takke, ver külah iş birliği içinde olduğu bölücü destekçilerin de güçleri yetmeyecektir. Ankara’dan İstanbul’a bunlarla kol kola yürümek seni kurtarmaz” ifadelerini kullandı.

“Şayet milletinizle, insanlarınızla derin bir gönül bağınız yoksa yönetmeniz için emanetinize verilen güç sizi zehirler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda CHP’nin yönetimindeki pek çok belediyede bu zehirlenmenin yaşandığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li belediye başkanlarının neredeyse tamamının birkaç ay içinde gerçek yüzlerini gösterdiğini dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Dertlerinin hizmet etmek, eser kazandırmak, milletin gönlüne dokunmak değil, kendi kişisel ve ideolojik iktidarlarını inşa etmek olduğu attıkları her adımla ortaya çıktı. Evet, İstanbul’u sel bastı, beyefendi tatilde, daha dün bir, bugün iki. Ben Başbakanlığımda da, Cumhurbaşkanlığımda da böyle tatil yapamadım. Kimi şehrini sel götürürken güneşli beldelerde tatil yaptı, kimi kimsesiz çocukları sokağa attı. İşte bakıyorsunuz Kandil’de öldürülen bir yavru, öbür yavruyu da işte belediyenin içinde hapsediyorlar, anne kapıda ne yapıyor? Evladım verilene kadar buradan ayrılmayacağım diyor. Kimi belediyeyi ailesinin mülkü sanarak kaynakları peşkeş çekmeye çalıştı, kimi millete kabadayılığa yeltendi, kimi insanımızın mukaddes değerlerine savaş açtı, kimi millî bünyemizi dinamitleyen her türlü ahlaksızlığa sahip çıktı, kimi şimdiden teslim bayrağını çekerek dönem bitene kadar hiçbir iş yapmayacağını ilan etti. Böyle bir siyaset anlayışını kardeşlerim, biz kabul etmiyoruz.”

“BU MİLLETİN TEK BİR KURUŞUNUN TERÖR ÖRGÜTLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE GÖZ YUMAMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayan belediye başkanlarının durumunu da “Hiç kimse kusura bakmasın, biz bu ülkenin ve bu milletin tek bir kuruşunun dahi terör örgütlerine peşkeş çekilmesine göz yumamayız. Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine il valilerimizin başkanvekili olarak atanması, milletimize karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devlet belediyelerin terör örgütlerine teslim edilmesine izin vermez, ne Avrupa’da, ne Amerika’da, ne de başka bir yerde böyle bir örnek yoktur” sözleriyle değerlendirdi.

Türkiye’nin bu operasyonları evrensel hukuk kurallarına, uluslararası kabullere ve uygulamalara göre yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde de aynı hassasiyetle takibimizi ve gerektiğinde irademizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Teröre kim prim verirse karşısında bizi bulacaktır. Belediyeleri milletimize ve şehirlerimize hizmet dışında bir amaçla kullanan herkes aynı akıbete uğramaya mahkûmdur” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRECEĞİZ”

Demokrasiden ekonomiye, güvenlikten diplomasiye, altyapıdan yüksek teknolojiye kadar her alanda Türkiye’yi çok daha ileriye taşımak için mücadeleyi kesintisiz sürdürdüklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rize bugün bizi nasıl bağrına bastıysa, 81 vilayetimizin tamamında aynı muhabbeti, aynı kucaklaşmayı gerçekleştirmekte kararlıyız. Ülkemize ve milletimize hizmet yolunda geçen 40 yılımız bizim en büyük referansımızdır. Elbette hatalarımız olabilir ama eksiğimiz olmaz. Asla kasıtlı yanlışımız, tembelliğimiz, hele hele ihanetimiz olmadı, olmayacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Açılışı yapılan konutlarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi hocalarının konut problemlerinin de çözüme kavuşturulduğunu belirterek, üniversitenin de 20 bine yakın öğrencisiyle Türkiye’de sayılı üniversiteler arasındaki yerini alacağına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan eserlerin Türkiye’ye ve Rize’ye hayırlı olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, beraberindekilerle kurdele keserek, Rize'de yapımı tamamlanan eserlerin açılışını gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.