Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd esnaf Koronavirüs TarımÜFE 10 Kasım amerika vakıfbank bahçeli terörist tsk

Dokunulmazlıklar Beklemeye Alındı

AK Parti, muhalefet partileri ve milletvekilleri tarafından tepkiye neden olan ve Genel Kurul gündeminde bu hafta görüşülmesi planlanan, Siyasi Etik Yasası’nın görüşmelerini erteledi. Yasa yeniden gözden geçirilecek. AK Parti MYK toplantısında dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinde de değişikliğe gitme kararı aldı.  

AK Parti, önceki gün Başbakan Davutoğlu Başkanlığı’nda toplanan MYK’da Meclis gündeminde bulunan tasarı ve teklifleri gözden geçirdi.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AK Parti MYK toplantısında Meclis gündeminde bulunan tasarı ve teklifler gözden geçirildi. TBMM Genel Kurul gündeminde bulunan ve bu hafta yasalaşması planlanan, milletvekillerinin etik davranışlarını kurallara bağlayan, siyasi etik yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi. Başta muhalefet partileri olmak üzere AK Partili milletvekillerin de eleştirdiği yasa düzenlemesinin yeniden dizayn edilmesi kararı çıktı. Yasa teklifi bu hafta Genel Kurul gündeminden çıkarılacak. Yasa teklifi yeniden gözden geçilerek, milletvekillerinin hediye alma kriterleri, mal bildirim süreleri gibi düzenlemeler esnetilecek.

 

DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE DÜZENLEMEYE GİDİLECEK

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; yarın TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek olan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin yürürlüğe girme tarihi belirlenecek. Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili yürürlük tarihinin Genel Kurul’dan geçiş tarihine göre belirlenmesi bekleniyor.

 

 

GENEL KURUL’A İNMEDEN ÖNCE ANKETLER YAPILACAK, KAMUOYU TEPKİSİ ÖLÇÜLECEK

AK Parti MYK’da dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin komisyondan geçmesi benimsendi ancak, Genel Kurul gündemine alınması ise bekletilecek. AK Parti konuya ilişkin bir kamuoyu araştırması yapacak. Kamuoyunda dokunulmazlıklarla ilgili tepkileri izleyecek. Gelecek anket sonuçlarına göre, dokunulmazlıklarla  ile ilgili anayasa değişikliğinin Genel Kurul’a indirilmesine karar verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.