Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

DP Genel Başkanı Uysal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Geçmiş Olsun Ziyaretinde Bulundu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Siyasi rekabetin partilerin aktörleri arasındaki meşru çizgilerin bilerek ve isteyerek silinmeye çalışıldığı bir dönemin içerisindeyiz” dedi. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geçtiğimiz günlerde Çubuk’taki şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında; “Birkaç gün evvel Sayın Genel Başkanın maruz kaldığı saldırıyla ilgili hem geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak hem de bu vesileyle ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi iklimi değerlendirmek maksadıyla bu ziyarette bulunduk. Türkiye’de üzülerek ifade ediyorum ki demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Siyasi rekabetin partilerin aktörleri arasındaki meşru çizgilerin bilerek ve isteyerek silinmeye çalışıldığı bir dönemin içerisindeyiz. Bütün bunlara rağmen Türkiye’miz bir yerel seçimi geride bıraktı. Acılarda bile bir araya gelemez hale getirilmek istendiğimizi; ortak paydanın, ortak değerlerin siyasi alanda bir rekabet unsuru haline getirmek istenildiğini görüyoruz. Hepimizin ortak çabası Türkiye’nin meselelerinin demokratik kanallara aktarabilmesidir. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de ifade etmeye çalıştım.

“Muhalif- muvakıf bütün unsurların ortak bir tavır, ortak bir değer yargısını ortaya çıkarması gerekir”

Terör ve şiddet başta olmak üzere ancak onun da ötesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ikinci büyük gruba sahip bir siyasi partinin Genel Başkanının uğradığı böyle bir saldırı neticesinde muhalif- muvakıf bütün unsurların ortak bir tavır, ortak bir değer yargısını ortaya çıkarması gerekir. Bu manada da üzüntülerimiz var ama bizler netice itibariyle demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan siyasi partiler ve aktörler olarak bu tür dayanışmaları önemsiyoruz. O açıdan bugün Sayın Genel Başkan’a, kendisinin şahsında tüm Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.” açıklamasında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.