“Dünyanın Üçüncü Büyük Barajını Yusufeli’ne İnşa Ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Şimdi de ülkemizin kendi alanında en yüksek eseri olmaya aday Yusufeli Barajı’nı yapıyoruz. Yusufeli Barajı ve HES’i yılda 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretecek ve ekonomimize her yıl 450 milyon lira katkı sağlayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin’de yapımı tamamlanan hizmet ve yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Artvin Valiliği önünde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“ARTVİN’DE SON 17 YILDA 26 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Artvin’i, tarihinde görülmemiş hizmetlerle de buluşturarak son 17 yılda şehre toplam 26 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin büyük barajlarını burada inşa ettiklerini hatırlattı.

2005 yılında hizmete aldıkları Muratlı ve 2007 yılında hizmete aldıkları Borçka Baraj ve Hidroelektrik Santralleri ile 2012 yılında hizmete giren Türkiye’nin en yüksek, dünyanın altıncı yüksek barajı olan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin Türkiye’nin gurur projeleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de kendi alanında ülkenin en yüksek eseri olmaya aday Yusufeli Barajı’nı yaptıklarına dikkat çekti.

Yusufeli Barajı’nın yılda 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üreterek Türkiye ekonomisine her yıl 450 milyon lira katkı sağlayacağı bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin için taşkın koruma tesislerinin önemini bildikleri için şehirde ve ilçelerinde toplam 64 derenin ıslahını tamamladıklarını, 22 dere ıslahı yapımının, 60 dere ıslahının ise plan ve proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Artvin’e eğitimde 700 yeni derslik, 2547 kişi kapasiteli yurt binaları, gençlik merkezleri, güreş antrenman salonu, kapalı yüzme havuzu, kano kürek parkuru, ve spor salonlarının yanı sıra Artvin Çoruh Üniversitesi’ni kazandırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara 491 milyon lira,  çiftçilere 606 milyon lira ve Artvinli girişimcilere 3 milyar lira destek ve 176 milyon lira tutarında SGK prim teşviki sağladıklarını aktardı.

“YUSUFELİ BARAJI DOLAYISIYLA ORTAYA ÇIKAN KAMULAŞTIRMA VE HAK SAHİPLİĞİ SORUNLARI EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK”

Artvin’de 10‘u hastane toplam 14 sağlık tesisini, 723 konut projesini hayata geçirdiklerini, 17 tarihi eserin restorasyonunu yaptıklarını, Türkiye’nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olan Cankurtaran Tüneli’ni hizmete sunduklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık, eğitim, ulaşım alanlarında yapımları hâlen devam eden yatırım ve hizmetlerden örnekler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü törenle toplam yatırım tutarı 1 milyar 252 milyon lira olan 145 yeni eser ve hizmetin toplu açılışını yaptıklarına işaret etti ve bunların arasında meslek yüksekokulu, yurt binaları, çim sahalar, kütüphane, atölye,  pansiyon gibi eğitim yatırımlarının, Borçka Devlet Hastanesi ile Murgul Entegre İlçe Hastanesi’nin yer aldığını kaydetti.

Dünyanın üçüncü büyük barajı olacak Yusufeli Barajı dolayısıyla ilçenin yerinin değişeceğini hatırlatarak, yeni yerleşim yerinin altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve taşınma dalayışıyla ortaya çıkan kamulaştırma ve hak sahipliği sorunlarının en kısa sürede çözüleceği bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarp Gümrük Kapısı’nın yenileme ve genişletme çalışmalarının geçen ay bittiğini ve törende bunların da açılışının yapıldığını hatırlattı.

Resmî açılışları yapılan yatırım ve hizmetlerin Artvin’e ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, hizmet ve eserlerin şehre kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye büyüdükçe, Türkiye güçlendikçe, Türkiye zenginleştikçe bundan 81 vilayetimizin ve 82 milyon vatandaşımızın her biri faydalanmaktadır” diye konuştu.

“TOBB İLE YAPILACAK ORTAK ÇALIŞMAYLA 2,5 MİLYON İŞSİZE İŞ TEMİN EDİLECEK”

31 Mart Mahallî İdareler Seçimine 29 gün kaldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin aynı zamanda, içinde bölücü terör örgütünün desteklediği bir partinin de yer aldığı ittifaka karşı bir beka meselesi olduğunu vurguladı.

Konuşmasında, alandaki dev ekrandan, bölücü terör örgütü güdümündeki partinin yetkilileri tarafından yapılan PKK-PYD-YPG terör örgütleri lehine açıklamaların video görüntülerini vatandaşlarla paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu parti yetkililerinden birinin ifadesine atıfla, Türkiye’de ‘Kürdistan’ adıyla bir bölgenin olmadığının altını çizdi.

AK Parti hükûmetleri döneminde 9 milyon yeni istihdam ortaya çıkartarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılsonuna kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği beraber yapacakları çalışma sonucunda 2,5 milyon işsize iş temin edileceğini açıkladı.

Kadınların ve gençlerin katkısıyla iş gücüne katılma oranının yüzde 30’dan, yüzde 40’a yükseldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin böyle bir istihdam başarısını ortaya koyabilmesinin gerisinde istikrar ve güven içinde ülkemizi her yıl yüzde 5,8 oranında büyütmemiz var” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, ana muhalefet partisi liderinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun genel müdürlüğünü yaptığı dönemde çekilmiş hastaların ve hastanelerin durumunu gösteren haber görüntülerini vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şöyle konuştu: “Şimdi SSK Genel Müdürlüğü’nü yapamayan birisi bir kasetle ne oldu? CHP’nin başına geldi. 9 seçimde 9 mağlubiyet aldı, ama koltuğa öyle yapıştı ki oradan kalkamıyor. Şimdi 10’ncu seçimde de ona bir mağlubiyet yaşatmaya hazır mıyız?”

Konuşmasının sonunda ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende hazır bulunan bakan, milletvekili ve yetkililerle birlikte hizmet ve tesislerin açılışını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.