E-Ticaret Sitelerine “Güven Damgası Sistemi” Uygulanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği cevapta, e- ticaret sitelerinin belirli standartlara uyumunu esas alan “Güven Damgası Sisteminin” kurulacağını açıkladı. Bakan Tüfenkçi bu sisteme dâhil olan firmaların kamuoyundaki algılarının iyileşeceğini ifade etti. 
 
Gürer, verdiği soru önergesinde, şirketler ve ürünlerin internetin derinliğinde kaybolduğunu bunun nedeninin ise arama sistemlerinin tamamen reklama dayanıyor olmasından kaynaklandığını belirterek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, işadamlarının reklamlarını yapabilmeleri ve web sayfası hazırlaması konusunda bir çalışmasının olup olmadığını sordu. 
 
“Güven Damgası Sahibi Firmaların Kamuoyundaki Algısı İyileşecek”
 
Bakan Tüfenkçi, CHP’li Vekil Gürer’in  soru önergesine verdiği cevapta, Bakanlığın, KOBİ’leri bir araya getirerek ülke çapında ve uluslararası alanda rekabetçi olabilmelerine katkı sağlayan e-ticaret pazaryerlerinin nitelik ve nicelik açısından özelliklerinin artmasına önem verdiğini vurguladı. Bakanlığın bilgilendirme platformları, danışma ofisleri, lojistik ve ticaret merkezleri kurulması veya kurdurulmasına yönelik çeşitli projeler yürütüldüğünü ifade eden Tüfenkçi, “E-ticaret sitelerinin belirli standartlara uyumunu esas alan Güven Damgası Sisteminin kurulması planlanmaktadır. Önümüzdeki dönemde uygulanmaya başlanacak bu sistemle güven damgası sahibi firmaların kamuoyundaki algısı da iyileşecektir” dedi. 
 
Tüfenkçi, “Bakanlığımızca kısa adı PERBİS olan Perakende Bilgi Sisteminin kurulması hedeflenmekte olup, Sistemle ilgili çalışmalara başlanmıştır. Bu Sistem, işletmelerin faaliyetlerine ilişkin işlemlerin de yürütülebileceği bir elektronik ortamda Sistem üzerinden sektörlere ve işletmelere yönelik coğrafi konumlanma gibi bilgilere ulaşım mümkün olabilecektir. Kooperatif Bilgi Sistemi (Koop-Bis) ile her bir kooperatife, elektronik ortamda iş ve işlemlerini gerçekleştirebilme, kendi iletişim bilgilerini, resimlerini girebilme vb. hizmetleri içeren, kolay düzenlenebilir ve ücretsiz bir web sayfası oluşturabilme imkânı sağlanmıştır” şeklinde açıklama yaptı. 
 
Gürer: Ak Parti Yeterince Gelişme Sağlayamamıştır
 
Gürer, Bakan açıklamasında hedeflenenleri anlattığını ancak bu anlamda yeterli ve gerekli çalışmalarda beklenen gelişmelerin sağlanmamış olmasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti. CHP’li Vekil Gürer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının işadamlarının reklamlarını yapabilmeleri ve web sayfası hazırlaması konusunda daha seri ve hızlı çalışma içinde olması için çalışma yapması  gerektiğini söyledi. 14 yıldır iktidar olan AKP hükümetlerinin bu bağlamda yeterince gelişme sağlayamadığını ifade eden Gürer, sorularımıza olacak/yapılacak diye verilen yanıtların ucu açık bırakılmasının dilek ve temenni ötesine geçmediğini de vurguladı.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.