“Ekonomide Büyüme İstikrarını Sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece mitinginde yaptığı konuşmada, “2018'in büyümesi yüzde 2,6. Bu noktaya geldik. Devamlı bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Büyüme, bize yakışır. Özellikle 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki, tarih bugünleri yazdığında, gelecek nesiller yaşadıklarımızı daha iyi anlayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında İstanbul Küçükçekmece mitingine katıldı. Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting öncesinde Kartal’da düzenlenen törenle Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatarak, İstanbul’un Anadolu yakasındaki en ucuyla, Avrupa yakasındaki en ucu arasını banliyö hattıyla birleştirildiğini söyledi.

“TÜRKİYE, DÜNYA ÇAPINDA PROJELERE İMZA ATAN BİR ÜLKEDİR”

Demiryolu hattının Marmaray ile İstanbul Boğazı’nın altından geçtiğini ve Türkiye’nin yatırımlarıyla yapılan demiryolu hattı sayesinde Londra’dan yola çıkan bir trenin Asya kıtasına geçeceğini, ardından da Kars-Tiflis-Bakü hattı aracılığıyla Pekin’e kadar gidebileceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü Türkiye, dünya çapında projelere imza atan bir ülkedir. Çünkü Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline gelmeyi hedeflemiş bir ülkedir” dedi.

Türkiye ekonomisine yönelik saldırıları aldıkları tedbirlerle boşa çıkardıklarını, Merkez Bankası rezervini yeniden 100 milyar doların üzerine çıkardıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2018'in büyümesi yüzde 2,6. Bu noktaya geldik. Devamlı bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Büyüme, bize yakışır. Özellikle 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki, tarih bugünleri yazdığında, gelecek nesiller yaşadıklarımızı daha iyi anlayacaklar. Geçtiğimiz ağustos ayında doğrudan ekonomimize yönelik, döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldık. Bu saldırıyı da, aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Tabi bu sebeple yılın dördüncü çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6. Bütün bunlarla beraber aynı dönemde bir ara 80 milyar dolar sınırına kadar gerileyen Merkez Bankası rezervimizi de yeniden 100 milyar doların üzerine çıkardık. Uluslararası doğrudan yatırımlar, 13,2 milyar doları buldu. Cari açığımız bir önceki yılın yarısının bile altına düşerek, 21,6 milyar dolara indi. Enerji ve altın gibi zaten elimizde olmayan iki kalemi çıkardığımızda, geçtiğimiz yıl cari hesabımız 24 milyar dolara yakın fazla verdi."

“TÜRKİYE’YE NE SİYASETTE, NE EKONOMİDE NE DE SAVUNMADA DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’nin her sıkıntılı dönemde IMF’yi adres gösterdiğini, son dönemde yaşananların üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Şimdi bunlar IMF’ye gider” dediğini hatırlatarak, “CHP’ye sesleniyorum. IMF’ye siz gittiniz, siz. Biz geldiğimizde IMF’yi kucağımızda bulduk. 23. 5 milyar doları ödedik,  sıfırladık. Şu an IMF’ye borcumuz var mı? Yok, bitti o iş. Sizin tarihiniz borçlarla dolu, kulluk, kölelikle dolu. Biz dik durduk, bu günlere geldik” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye ne siyasette, ne ekonomide, ne de savunmada diz çöktüremeyeceklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî savunmada yerlilik oranının AK Parti iktidarları döneminde yüzde 20’lerden yüzde 65’e çıktığını, yerli insansız hava aracı ve silahlı insansız hava araçlarının üretimine başlandığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi insansız hava aracını da silahlı insansız hava aracını da biz üretiyoruz. Şimdi üçüncü perde geliyor… Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ”

HDP’li yönetici ve milletvekillerinin terör örgütü PKK’yı öven ve eylemlerine destek veren ifadeleri ile terör örgütünün Kandil’deki elebaşının HDP’ye destek isteyen açıklamalarının yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, bunlara ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Milletimizle birlikteliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımız sürece de, Allah’ın izniyle bu ülkeye diz çöktüremeyecekler. Sınırlarımıza da saldırsalar, bayrağımıza da saldırsalar, ezanımıza da saldırsalar, ekonomimize de saldırsalar bu millete diz çöktüremeyecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin önemine işaret ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Küçükçekmece Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Partili adaylara destek istedi.

CHP’li yönetimin elinde İstanbul’un çöpe, çamura, çukura teslim edildiğini, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbul’a sahip çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz büyükşehiri aldık buralar bu hâle geldi, şimdi daha da iyi olacak. İstanbul için yaptıklarımızın en yakın şahidi sizlersiniz. Biz 1994 yılından beri, İstanbul’un bir asırlık ihmalini telafi etmenin gayreti içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşı 35-40’ın üzerinde olanların, 1994 yılında nasıl bir İstanbul devraldıklarını çok iyi hatırlayacaklarını ifade ederek, bilmeyenlere de hizmetlerin anlatılmasını vatandaşlardan istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.