Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

“Ekonomik Kalkınmanın Da Sosyal Kalkınmanın Da Anahtarı Birlik Siyasetidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul “Biz Birlikte Türkiye’yiz” buluşmasında yaptığı konuşmada, “Siyaset, insanları ortak değerler, ortak idealler etrafında bir araya getirme sanatıdır. Siyaset ayrıştırmak için değil birleştirmek; kutuplaştırmak için değil gönülleri buluşturmak için yapılır. Ekonomik kalkınmanın da sosyal kalkınmanın da anahtarı birlik siyasetidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikri Asım Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, İstanbul “Biz Birlikte Türkiye’yiz” buluşmasına katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında; bugüne kadar bölge, kimlik ve istismar siyaseti yapmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye haritasını farklı renklere bölenlerden, insanımızın arasına nifak tohumları ekenlerden olmadık. Sadece belli illere, sadece sahil kenarlarına hapsolan değil; ülkemizin tüm illerinden, tüm toplum kesimlerinden oy alan, çok güçlü destek gören bir hareket olduk” dedi.

Son 17 yıldır kendilerine oy versin-vermesin vatandaşların tamamını kucakladıklarını ve bağırlarına bastıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi. “Kuzey’de ne varsa Doğu’da da o olsun; Batı’daki vatandaşım hangi imkânlara sahipse Güney’deki kardeşim de aynı imkânlara, aynı hayat standardına sahip olsun diye ter döktük.”

“SİYASET KUTUPLAŞTIRMAK İÇİN DEĞİL, GÖNÜLLERİ BULUŞTURMAK İÇİN YAPILIR”

“Siyaset asla ‘sıfır toplamlı bir oyun’ değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaset, insanları ortak değerler, ortak idealler etrafında bir araya getirme sanatıdır. Siyaset ayrıştırmak için değil birleştirmek; kutuplaştırmak için değil gönülleri buluşturmak için yapılır. Ekonomik kalkınmanın da sosyal kalkınmanın da anahtarı birlik siyasetidir. Her kim siyaseti ‘sıfır toplamlı bir oyun’ olarak görüyorsa, hata yapıyor demektir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Her kim siyaseti insanımızı birbirine kırdırmanın aracı hâline getiriyorsa, açık söylüyorum, o, bu millete ihanet içindedir. Her kim çıkarı için, menfaati için 82 milyonun içinde bulunduğu Türkiye Gemisinin altını oyuyorsa, bu millet onu asla affetmez. Her kim Meclis kürsüsünü iftira kürsüsüne çeviriyorsa, o sadece kendi itibarını değil; siyasetin itibarını da yok ediyor demektir. Her kim yalanı bir siyaset yapma yöntemi hâline dönüştürüyorsa, Türk demokrasisinin altını oyuyor demektir.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.