Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Elitaş: 24 Haziran’dan Sonra AK Parti Çoğunluğu Elde Edecek

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, “24 Haziran’dan sonra AK Parti Parlamento’da yine çoğunluğu elde edecek. AK Parti’nin 320 civarında milletvekili kazanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mustafa Elitaş, 24 Haziran seçim çalışmaları ve seçim sonrasında yaşanacak tabloyu anlattı.

SON 15 GÜNDE AK PARTİ VE ERDOĞAN’A TEVECCÜH DAHA DA ARTTI

Elitaş, son 15 gündür, Kayseri’de olduğu gibi Türkiye genelinde AK Parti ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir teveccüh olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Mayıs ayının sonlarında görülen farklı pozisyonunun tamamı ortadan kalktı. Şimdi AK Parti yeniden millet nezdinde olağanüstü bir karşılık bulmaya başladı. AK Parti’ye yoğun bir ilgi ve alaka gösteriliyor. Çalışmalarımıza, Cumhurbaşkanımızın vatandaşla olan bütünlüğünün, bağının da çok büyük katkısı var. Vatandaş, döviz fiyatlarındaki artışı ilk günler tepkiyle karşılıyordu ama şimdi bu operasyonun FETÖ ile birlikte irtibat halinde olan dış güçlerin ve gizli servislerin operasyonu olduğu algısı var. Eskiden vatandaş ‘ne olacak bu dövizin hali?’ derken, biz şimdi vatandaşa ‘ne olacak bu dövizin hali?’ deyince, ‘sayın vekilim biz neyin ne olduğunu açık ve net bir şekilde biliyoruz, merak etmeyin. İnşallah 24 Haziran’dan sonra her şey net bir şekilde ortaya çıkacak’ diyor.”

Elitaş, 24 Haziran’dan sonra AK Parti’nin Meclis’te yine en büyük çoğunluğa sahip olacağını belirterek, “AK Parti 320 milletvekili ile yine Parlamento da çoğunluğu yakalayacak. Milletimiz ne takdir eder, onun hakkında bir şey söylemek mümkün değil ama MHP’nin de desteğiyle inşallah TBMM’de büyük bir çoğunluğu elde etmiş olacağız” diye konuştu.

YIKIM İTTİFAKI

“İlk kez Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte, Meclis'te daha hızlı ve deneyimli karar organına katkı sağlayan bir TBMM gerçekleşmiş olacak” diyen Elitaş, Cumhur ittifakının karşısında yer alan Millet ittifakı için ise, “yıkım ittifakı” ifadelerini kullandı.

Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için yapılan anayasa değişikliği teklifini eleştirenlerin şimdi sustuklarını kaydederek, “Anayasa değişikliğinin Türkiye’yi ne kadar büyük zorluklara götüreceği konusunda, olağanüstü derecede aleyhte büyük bir kampanya yürütmüştü. Fakat şimdi Anayasa değişikliği konusunda hiç itirazları yok” dedi.

Elitaş, “Eskiye dönüş, geriye dönüşle ilgili kimse bir şey söylemiyor; demek ki yapılan icraat doğruydu, 16 Nisan öncesinde söylediklerinin hiç biri doğru değildi. Türkiye yeni bir döneme, sisteme giriyor. Milletimiz yeni döneme, sisteme girerken de bu sistemi en iyi bilen ve en iyi icra edecek siyasi partiler olarak AK Parti ve MHP'nin kurduğu cumhur ittifakına büyük bir destek verecektir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.