Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Elvan: Bu Bina Kaçak Değildir

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan “Kaçak saray” iddialarına, “Bu binanın, bu külliyenin iskan ruhsatı alınmıştır yani bu bina kaçak değildir. Hizmet binalarının kaçak olduğu yönündeki iddialar asılsız ve hukuki mesnetten uzaktır” dedi.

Genel Kurul’da bütçe görüşmeleri sırasında “Kaçak saray” iddialarına yanıt veren Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili olarak sürekli olarak ‘Kaçak’ ifadesi kullanılıyor. Bununla ilgili olarak 13 Ağustos 2010 tarihinde 1/10000 ölçekli  nazım imar planı kabul edilmiştir ilgili yerel yönetim tarafından yine 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı keza kabul edilmiştir ve 8 Aralık 2014 tarihinde yapı kullanma izin belgeleri alınmıştır. Bu binanın, bu külliyenin iskan ruhsatı alınmıştır yani bu bina kaçak değildir. Hizmet binalarının kaçak olduğu yönündeki iddialar asılsız ve hukuki mesnetten uzaktır.

Üst yargı kararları da tamamen Cumhurbaşkanlığı lehine o bina lehine külliye lehine kararlardır.

Bununla ilgili 27 dava açılmıştır. Bu davaların 24’ü yine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine sonuçlanmıştır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.