Erdoğan: "30 Ağustos, Milletimizin Yeniden Doğuşudur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü ve Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, bugün bizi güçlü kılan unsurların Malazgirt Zaferi'ndeki inanç, olduğunu söyledi ve 30 Ağustos'u tarihe gömülmek istenen milletimizin yeniden doğuşu olarak tanımladı.

"Mücadele Azmimizin Sebebi O Günlere Dayanıyor" 

Anadolu’nun, anavatan haline gelmesine vesile olan Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünü kutladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin siyasi ve askeri sonuçlarıyla Türk ve dünya tarihine damga vurduğunu söyledi. Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin farklı inanç, dil, köken ve kültürlerin barış ve hoşgörü içinde yaşadığı bir medeniyetin ilk adımı olduğunu belirtti. 

Erdoğan, bugün bizleri güçlü kılan, önümüzde çıkan her zorlukla mücadele azmimizi artıran, farklılıklarımıza rağmen bir bütün olmamızı sağlayan şeyin, 1071’de sergilenen kararlılık ve o güne hakim olan şuurun bugüne yansıması olarak değerlendiriyor. 

Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiğini kaydeden Erdoğan "Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelecek, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir" dedi.

"30 Ağustos: Tarihe Gömülmek İstenen Milletimizin Yeniden Doğuşu"

Türkiye'nin, 1071 Malazgirt Zaferi’yle başlayan, kazanılan zaferlerle istikameti belirlenen şanlı yürüyüşünün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla taçlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malazgirt’in ve Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftası, Zafer Haftası olarak kutlanmaya değer bir dönemdir" dedi.

Erdoğan, Zafer Haftası dolayısıyla da şu mesajı yayımladı: 

“Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’yu yurt edinen milletimiz, tarihi boyunca birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, nice şanlı zaferler kazanmış, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda eşsiz bir kahramanlık destanı yazarak, tüm milletlere örnek ve öncü olmuştur. 

30 Ağustos Zaferi, tarihe gömülmek istenen milletimizin yeniden doğuşunun ifadesi, vatan ve bayrak uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağının en güçlü göstergesidir. Malazgirt’ten Dumlupınar’a kadar verilen büyük mücadeleler sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti, aynı azim, kararlılık ve şuurla geleceğe yürüyecek; ‘TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET’ anlayışı etrafında bütünleşen milletimiz, gelecekte de iradesine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmaya devam edecektir. 

Zafer Haftası vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarını ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.