Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Ebru Gündeş Hadise ambulans kıbrıs öğrenci

Erdoğan Afrika Turuna Çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25-27 Temmuz tarihlerinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen BRICS Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan zirvenin ardından Zambiya’yı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25-27 Temmuz tarihlerinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinde gerçekleştirilecek olan BRICS Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan zirvenin ardından 28 Temmuz’da Zambiya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Brıcs Artı İle İlk Yüksek Düzeyli Temas Sağlanacak

Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatı ile BRICS Zirvesi’ne davet edildi. Erdoğan’ın temsili ile gerçekleşecek BRICS Artı oturumunda, Türkiye ile BRICS ülkeleri ilk yüksek düzeyli teması hayata geçirecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve ülkeleri ve diğer katılımcılarla ikili görüşmeler yapması öngörülüyor.

Zambiya’ya İlk Cumhurbaşkanlığı Ziyareti

BRICS Zirvesi’nin arından Zambiya’ya geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Chagwa Lungu ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapacak. Görüşmelerde, iki ülke ilişkileri tüm yönleriyle ele alınacak ve bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Erdoğan’ın ziyareti Türkiye’den Zambiya’ya yapılan ilk Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki ziyaret olması nedeniyle önem arz ediyor.

Brıcs Ve Brıcs Artı

BRICS, Brezilya, Rusya Federasyonu, Hindistan, Çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nden oluşan istişare ve işbirliği platformunu ifade ediyor. BRICS Artı toplantısı ise, BRICS ülkelerinin yükselen pazar ve gelişmekte olan ülkeler ile işbirliğini artırma amacıyla 2017’de başlatılan bir süreç olarak biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.