Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI ihracat

Erdoğan, Atatürk'ün Ankara'ya Gelişini Andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Temsil Heyeti ile birlikte Ankara’ya gelişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı,

Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal'in 27 Aralık 1919’da Heyet-i Temsiliye üyeleriyle birlikte Ankara’ya gelişi, milletimizin büyük fedakârlıklar ve eşsiz bir mücadele azmiyle zafere ulaştırdığı İstiklal Savaşımızın en önemli kilometre taşlarındandır” diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal ve beraberindekileri büyük bir coşku ve heyecanla karşılayan Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bağımsızlık yolculuğunun sevk ve idare merkezi olduğunu, Cumhuriyetin temellerini oluşturan önemli kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yaptığını vurgulayan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, Seğmenler diyarı Ankara’ya istiklal mücadelemizin zaferle neticelenmesinin ardından başkent olma onurunu yaşatmış; Ankara, ilerleyen süreçte gösterdiği hızlı gelişme ve büyüme ile dünyanın en önemli başkentleri arasındaki yerini almıştır. Bu düşüncelerle, Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Ankaralıları en kalbi duygularımla selamlıyorum.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.