Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Erdoğan İle Bahçeli “İttifaka” Son Şeklini Verecek: İttifaka Üç İsim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim ittifakına son şeklini vermek üzere Pazar günü bir araya geliyor. Görüşmede, ittifakın adına, ittifak sayısına ve ittifakın yolunu açan yasal düzenlemenin nasıl yapılacağına karar verilecek.

Erdoğan ile Bahçeli 18 Mart Pazar günü bir araya geliyor. Saat 17.00’da bir araya gelecek olan liderlerin gündeminde sadece uyum yasaları ve ittifak yok. Afrin Operasyonu, ABD temsilcileri ile yapılan görüşmenin ayrıntıları da masada olacak.

İTTİFAK TEKLİFİ

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, liderlerin masasındaki öncelikli konu, siyasi partilerin seçime birlikte girmelerinin önünü açacak yasal düzenleme olacak. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı sistemine paralel hazırlanan uyum yasaları da yine masada olacak.

Seçim ittifakının önünü açan yasal düzenleme metinleri alternatifli olarak hazırlandı. Liderler ittifakın adını, sayısını ve veriliş şeklini belirleyecek.

İTTİFAKA ÜÇ İSİM

AK Parti ve MHP’nin birlikte yürüttüğü çalışmanın adı Milli Mutabakat olarak belirlenmişti. Ancak, MHP Genel Başkanı yeni bir isim daha gündeme getirdi, Ay-Yıldız. Bahçeli’nin görüşmede ittifakın “Cumhur ittifak” olması önerisini de götüreceği öğrenildi. Liderler ittifaka bu üç isimden birini koyacak.

Öte yandan toplantıda, ittifak düzenlemesinin Meclis’e teklif olarak ayrı ayrı mı, yoksa iki partinin birlikte mi vereceği karara bağlanacak.

AK Parti ve MHP’nin yanı sıra BBP’nin de seçim ittifakı yapılacağı belirtiliyor. Ancak, MHP’nin üç parti yerine sadece AK Parti ile MHP’nin seçim ittifakı yapmasını istediği belirtiliyor. Bu konuda BBP’e nasıl bir formül bulunacağının da bu toplantıda konuşulacağı ifade ediliyor.

-AFRİN VE TEMASLAR-

Öte yandan Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinde Afrin Harekatının son durumu ve ABD ile Türk yetkililerinin diplomatik temaslarının da değerlendirileceği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.