Öne Çıkanlar çin çukurova belediyesi medicana Goggle fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları CHP Adana Milletvekili  Dr. Müzeyyen Şevkin

Erdoğan İsrail İle Anlaşmak İstiyor

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini isteyen ve bu amaçla çaba gösteren Obama Yönetimi arabuluculuğa devam ediyor.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın,  İsrail’e Türkiye’nin mümkün olan en kısa süre içinde bir uzlaşıya varmak istediğini söylediği bildirildi.  

Haaretz gazetesine göre, Yetkilileri kaynak gösterdiği haberde İsrail’i ziyaret eden Joe Biden, Başbakan Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Erdoğan, İsrail ile en kısa süre içinde bir uzlaşıya varmak istiyor” diye konuştuğu belirtildi.

Habere göre  çarşamba günü gerçekleştirilen görüşme sırasında Biden’in, iki ülke arasındaki krizin üstesinden gelinmesi için elinden gelen her türlü yardım yapmayı önerdiği vurgulanırken “Netanyahu ise kendisinin de bir anlaşmaya varmak istediği ancak İsrail’in kırmızı çizgilerinin olduğu'' yanıtını verdiği anlaşılıyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun 2013 yılında ülkesini ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama’nın çabasının sonucunda telefonda görüştüğü dönemin Başbakanı Erdoğan’dan Mavi Marmara baskınından dolayı özür dilediği hatırlatılırken iki ülkenin de bir anlaşma sağlamak için son dönemde görüşmelere hız verdiği açıklanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.