Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na Sert İthamlarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen ‘Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade’ programında, “Kan dökmek; diktatörlerin, zalimlerin, bazen de meczupların işidir. Ana muhalefetteki şahsın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Erdoğan, başkanlık sistemi konusunda millet ne derse onun olacağını ifade ederek, “Er ya da geç bu milletin önüne yeni anayasa, başkanlık gelecek” açıklamasını yaptı.

 

“MAZLUMLARIN HAKKINI SAVUNMAZSAK BU ÜMMET HAKKINI HELAL ETMEZ”

“Şunu unutmayalım, zalimler için yaşasın cehennem” diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Türkiye gerçekten yerli köklere sahip olanlarla, gerçekten milli damardan beslenenlerle bu ülkeye ve millete gizli-açık husumet içinde olanların ortaya çıktığı günlerden geçiyor. Biz bu kritik dönemde ülkemizde birliğimizi, beraberliğimizi, uhuvvetimizi, geleceğimizi koruma ve güçlendirme çabası içindeyiz.  Aynı şekilde ayrım yapmaksızın dünyadaki tüm mağdurların temsilcisi olmaya çalışıyoruz. Eğer mazlumların hakkını savunmazsak bu millet, bu ümmet bize hakkını helal etmez” diye konuştu.

 

 

“5 DAİMİ ÜLKEYE 196 ÜLKENİN KADERİ TERK EDİLEMEZ”

Bunun için ülkemizin böğrüne hançer saplamaya çalışan terör örgütünün karşı tavizsiz bir mücadele yürütüldüğüne dikkati çeken Erdoğan, “Bunun için zor günlerinde en küçük bir tereddüde kapılmadan Suriye’deki, Irak’taki, Karabağ’daki, Kırım’daki, Türkistan’daki kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Bunun için hiç çekinmeden, hiç geri adım atmadan dünya beşten büyüktür diyoruz. BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesine dünyadaki 195 ülkenin kaderi terk edilemez. Dünyada 1 milyar 700 milyon Müslümanın bir temsilcisinin olmadığı BM Güvenlik Konseyi’nin adil karar alacağına ben inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“SİZ NE ZAMANDAN BERİ TÜRKİYE’Yİ İDARE BAŞLADINIZ?”

Türkiye’nin, bölgedeki tüm eli kanlı örgütlerin ortak hedefi haline geldiğini söyleyen Erdoğan, “Türkiye’nin hukuk devleti sınırları içinde yürüttüğü mücadele takdir edilmek şöyle dursun tavsatılmaya çalışılıyor. AB’nin tavrını görüyorsunuz. Neymiş efendim terörle mücadeledeki tavrımızı yumuşatmalıymışız. Siz ne zamandan beri Türkiye’yi idare etmeye başladınız? Kim size bu yetkiyi verdi. Bunlar nasıl demokrat, bunlar nasıl demokrasiye inanıyor anlamak mümkün değil” dedi.

 

 

AB'NİN İKİ TANE GÜLÜCÜĞÜNE DEĞERLER DEĞİŞMEYECEK

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini bir daha zikretmeme kararı aldığını belirten Erdoğan, “Dikkat ederseniz terör örgütü ne diyorsa, terör örgütünün güdümündeki siyasetçiler ne diyorsa bunlar da aynısını tekrar ediyor. Bangladeş’te bu kararı alan yönetimin bir benzeridir bizim ana muhalefet. Eğer ab Türkiye Cumhuriyeti devleti yerine terör örgütünü muhatap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Çünkü biz terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakarız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin AB’nin iki tane “gülücüğüne” ülkenin kıymetlerini, değerlerini değiştirmeyeceklerini dile getiren Erdoğan, Türkiye’ye milletin “gülücüğünün” yeteceğinin altını çizdi.

 

 

“AVRUPA DAEŞ’LE MÜCADELEDE TÜRKİYE’Yİ YAPAYALNIZ BIRAKTI”

Türkiye’nin 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu meselenin üstesinden bir şekilde geleceğine dikkati çeken Erdoğan, “Ama Avrupa ülkeleri bu işin altından kalkamaz. DAEŞ kendi ülkelerinde eylem yaptığında dünyayı ayağa kaldıranlar Türkiye’yi aynı örgütle olan mücadelesinde yapayalnız bırakmıştır. Hatta utanmadan sıkılmadan kimi medya kuruluşları ve siyasetçileri vasıtasıyla ülkemizin terör örgütlerine destek verdiği yalanını söylemeye cüret etmişlerdir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.