Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu

Erdoğan: Kutü'l - Amare Her Zaman Hatırlanması Gereken Bir Destandır

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu millet tarihindeki gerçek kahramanlık hikayelerini hiç bir zaman unutmamıştır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kutü'l-Amare zaferinin 100. yılı dolayısıyla Twitter hesabından paylaşımlar yaptı.

Bu zaferin yıllardır milletin hafızasından silinmeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, ''Kûtü'l-Amare zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir destandır.

''Biz, gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan

''Bu millet, Malazgirt zaferinden Çanakkale destanına, tarihindeki gerçek kahramanlık hikayelerini hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır.

Bugün, milletimizin, ecdadımızın yazmış olduğu bir başka eşsiz destanın, Kûtü'l-Amare zaferinin 100. yıl dönümünü idrak ediyoruz'' ifadelerini paylaştı.

 

 MİLLETTİN VATANINA SAHİP ÇIKTIĞINI GÖSTEREN EN AÇIK ÖRNEK

Kûtü'l-Amare'nin imkansızlıklara rağmen milletin vatanına sahip çıktığını gösteren en önemli örneklerden biri olduğunu belirten Erdoğan, ''Bu zaferin kazanılmasında emeği geçen Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa'yı rahmetle anıyorum. Kûtü'l-Amare zaferinin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum'' diyerek açıklamalarını noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.